Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Altın Lobisi Kazandı, Kaz...

Maden Yasası'nda Yeşili Koruyan Bir Düzenleme Yapılsın

Yalova Valisi Yusuf Erbay, Maden Yasası'nda yapılması planlanan değişiklikle ilgili olarak, ''Yeşili koruyan bir kanun olsun istiyoruz'' dedi. Vali Erbay, yeni kanundan en büyük beklentisinin ruhsat verilmeden önce konunun yerel yönetimlere sorulması olduğunu vurguladı.

yapi.com.tr
Maden Yasası'nda Yeşili Koruyan Bir Düzenleme Yapılsın

alova Valisi Yusuf Erbay, Maden Yasası'nda yapılması planlanan değişiklikle ilgili olarak, ''Yeşili koruyan bir kanun olsun istiyoruz'' dedi.
    
Vali Erbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maden Yasası'nda çevreyi, doğayı, ormanı koruyan hükümler olmasını istediklerini söyledi. Yeni kanundan en büyük beklentisinin ruhsat verilmeden önce konunun yerel yönetimlere sorulması olduğunu vurgulayan Erbay, şöyle konuştu:
    
''Ankara'dan oturup maden arama ruhsatı verilmeden önce yerel yönetimlere sorabilirler. Bunlar valilik, belediye, buradaki bakanlığın temsilciliği olabilir. Sorsunlar, buradaki durumu öğrensinler. Türkiye'nin her tarafındaki maden arama yönteminin aynı olmadığı bilinsin. Bunun da bir yolu var, yerele sorulması lazım. Yerel şartların öğrenilmesi lazım. Bozkır bir alanda maden arama yöntemiyle ağaç denizi olan Yalova veya buraya benzeyen yerlerde arama yöntemi aynı olmamalı.''
    
Erbay, yerin altındakiler kadar yerin üstündekilerin de değerli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
    
''Mutlaka yerin altındaki değerli, ama yerin üstündekinin değerinin de tespit edilmesi lazım. Yerin altındaki değerleri çıkaralım, ama yer üstündeki hayatı, daha değerli şeyleri yok ederek değil. Buna göre düzenlenmesi gerekiyor. Ben bu söylediklerimi Başbakanımızın bulunduğu valiler toplantısında dahil olmak üzere pek çok bakana Yalova üzerinden yola çıkarak, örnekleyerek anlattım. En son Enerji Bakanımız Taner Yıldız'a da anlattım. O bana 'Bunları engelleyecek şeyleri yapacağız' dedi. Ben ümitliyim. İnşallah güzel şeyler çıkar. Yeşili koruyan bir kanun olsun istiyoruz. Madenlerimizi çıkaralım, ama yeşilimizi de koruyalım. Bu ikisini birlikte yapmak zorundayız.'' (AA)

 

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/maden-yasasinda-yesili-koruyan-bir-duzenleme-yapilsin_79799.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!