Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Madencilik Sektöründen Yılın İlk Çeyreğinde 1,52 Milyar Dolarlık İhracat

Sanayinin pek çok dalına hammadde temini sağlayan madencilik sektörü, 2022 yılının ilk çeyreğinde 1,52 milyar dolar ihracata ulaştı.

yapi.com.tr
Madencilik Sektöründen Yılın İlk Çeyreğinde 1,52 Milyar Dolarlık İhracat

Sektörler arasında en yüksek katma değer ve istihdam yaratma kapasitesine sahip olan madencilik sektörü, mart ayında 556,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek yılın ilk çeyreğinde 1,52 milyar dolar ihracata ulaştı. Sektör ihracatının mart ayı verilerine dair görüşlerini paylaşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, yıllık bazda ihracatta yaşanan değer artışının yüzde 25,8olduğunu açıkladı.

İhracatın ilk sırasında 570,5 milyon dolar ile metalik cevherler bulunuyor
Dinçer, maden sektörünün alt kırılımlarında yaşanan ihracat verilerine dair şu bilgileri verdi: “Yılın ilk 3 ayında metalik cevherler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,34’lük bir artış gösterdi ve 570,53 milyon dolarlık ihracat ile ilk sırada yer aldı. İkinci sırada yüzde 7,68’lik artış ve 480,2 milyon dolar ile doğal taşlar, üçüncü sırada yüzde 19,2’lik artış ve 291,3 milyon dolar ile endüstriyel mineraller yer aldı. Bu maden gruplarını ise yüzde 101,05’lik artış ve 116,6 milyon dolarlık ihracat ile ferroalyajlar takip etti.”

İlk üç aylık doğal taş ihracatında 112,9 milyon dolarla ABD yer alıyor
Sektörün ilk 3 ayında doğal taş ihracatında ilk sırayı yüzde 13,8 değer artışı ve 112,9 milyon dolarla ABD’nin bulunduğunu söyleyen Dinçer, ikinci sırada Çin’in olduğunu ve ülkeye 104,8milyon dolar değerinde doğal taş ihracatı yapıldığını aktardı. Dinçer, Çin’den sonra 25,9 milyon dolarla İsrail’in, 24,1 milyon dolarla Fransa’nın ve 22,7 milyon dolarla Irak’ın bulunduğunu ifade etti.

İMİB’den MARBLE İzmir Fuarı’nda geniş kapsamlı alım heyeti
Dinçer, ihracat rakamlarında yeni başarılara ulaşmak adına sektörün fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayıp bunun için en önemli noktanın fuar katılımları, alım heyetleri ve tanıtım faaliyetleri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Sektörümüzün rekabet gücünü artırmak ve hedef pazarlarımızdaki müşteri portföyünü genişletmek amacıyla 2022 yılında yurt içi ve yurt dışında katılım göstereceğimiz tüm organizasyonlar büyük önem arz ediyor. Bu doğrultuda doğal taş sektöründe dünyanın en büyük üç fuarı arasında gösterilen ve 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 27. MARBLE İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda İMİB olarak yerimizi aldık. Bu yılki fuarda diğer ihracatçı birlikleri ile beraber 40’ın üzerinde ülkeden satın almacıların daveti ile daha geniş kapsamlı bir alım heyeti organizasyonu düzenledik. Sektörümüzün tüm aktörleri için önemli iş birliklerine imza attığımız İzmir’in ardından yıl içinde yeni organizasyonlarda da yer alarak ihracat kapasitemizi daha da artırmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/madencilik-sektorunden-yilin-ilk-ceyreginde-1-52-milyar-dolarlik-ihracat_190098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!