Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Yüzey Madenciliği Bitiyor;...

Madencilik ve Emtia Devleri Birleşiyor

Madencilik devi Xstrata dünyanın en büyük emtia şirketlerinden Glencore'le birleşme planlarınını açıkladı. BBC Türkçe'nin haberine göre anlaşma, değeri 90 milyar doları bulabilecek yeni bir şirketin oluşması anlamına gelecek. Xstrata'nın bu yeni şirketteki büyüklüğü 40 milyar dolar civarında. Xstrata 2011 yılındaki kârlılığında yüzde 20'lik artış

yapi.com.tr
Madencilik ve Emtia Devleri Birleşiyor

Madencilik devi Xstrata dünyanın en büyük emtia şirketlerinden Glencore'le birleşme planlarınını açıkladı. BBC Türkçe'nin haberine göre anlaşma, değeri 90 milyar doları bulabilecek yeni bir şirketin oluşması anlamına gelecek. Xstrata'nın bu yeni şirketteki büyüklüğü 40 milyar dolar civarında. Xstrata 2011 yılındaki kârlılığında yüzde 20'lik artış olduğunu açıklamıştı.

Anlaşma her iki firma tarafından 'eşitlerin birleşmesi' olarak adlandırılırken, şirketin yeni isminin 'Glencore Xstrata International Plc' olaracağı açıklandı. Glencore'un Yönetim Kurulu Başkanı Ivan Glasenberg, birleşmenin 'küresel emtia sektöründe yeni bir güç merkezi' yaratacağını söyledi. Xstrata'nın İcra Kurulu Başkanı Mick Davis, yeni şirketin de en üst düzey yöneticisi olacak. Glencore'un yöneticisi Ivan Glasenberg de Davis'in yardımcılığını üstlenecek.

Borsacı Charlse Stanley, Xstrata'nın geçen yılki mali görüntüsünün piyasalarının beklentisinin üzerinde olduğunun altını çizerken, ''Performansına bakıldığında Xstrata'nın hissedarları, Glencore hisselerinin yarattığı hayalkırıklığı dikkate alındığında anlaşmanın en uygun seçenek olup olmadığını sorma hakkına sahip'' dedi.

Hissedarlar Glencore'un yıllık bilançosunun açıklanacağı Nisan ayında birleşmeyi oylayacak. Genelde gizliliğe önem veren bir İsviçre firması olan Glencore, metal, tahıl ürünleri ve petrol alıp satan ve madencilik şirketlerine yatırım yapan bir şirket. Ancak Xstrata'nın tersine Glencore kendisi madeni toprağın altından çıkarmıyor. Xstrata ise Afrika, Güney Amerika ve Orta Asya'da büyük kömür, nikel ve bakır rezervlerine sahip. Şirketin 2011'deki gelirinin büyük bölümünü bakır alanındaki yatırımları oluştururken, kömür kârlılığının artışında önemli bir katkı sağladı.

ETİKETLER: ekonomi dünyadan
http://www.yapi.com.tr/haberler/madencilik-ve-emtia-devleri-birlesiyor_90740.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!