Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Madencilik Veri Bankası Kuruluyor

Veri bankası sayesinde aynı bölgede yapılan sondaj tekrarlarının önüne geçilecek.

yapi.com.tr
Madencilik Veri Bankası Kuruluyor

Maden arama ve üretiminde bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak ve kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla, Türkiye Yerbilimleri Veri ve Karot Bilgi Bankası kuruluyor.

Banka, maden arama, araştırma ve üretimi sırasında üretilen veriler ve numuneleri arşivleyecek. Bunların kullanıma sunulmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan bilgiye ulaşım kolaylaşmış olacak. aynı bölgede yapılacak sondaj tekrarlarının önüne geçilecek. Kamu kaynakları etkin verimli ve ekonomik kullanılacak. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye Yerbilimleri Veri ve Karot Bilgi Bankası’nın(TÜVEK)çalışmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Türkiye genelinde kamu ve özel sektör tarafından yürütülen maden arama ve araştırma faaliyetlerinde elde edilen tüm jeolojik veri ve dokümanlar, en geç işletme aşamasında Maden İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda TÜVEK’e iletilecek.

Bildirim yapmayana 20 bin lira ceza

Kamu ve özel sektör tarafından yürütülen maden arama, araştırma ve üretim faaliyetlerinde elde edilen jeolojik veriler ile saklanmaya değer görülen numunelerin TÜVEK’e teslim edilmediğinin tespit edilmesi halinde, iki ay içinde bu eksikliklerin tamamlanması istenecek. Bu sürede eksikliğin giderilmemesi halinde, Maden Kanununun 10’uncu maddesinin dördüncü fıkrasındaki cezai hükümler uygulanacak. Bu madde, şartları yerine getirmeyenlere 20 bin lira idari para ceza verilmesini öngörüyor.

Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce, arama ve işletme ruhsatına bağlanmış sahalarda, üretilmiş olan tüm jeolojik veri ve dokümanlar MİGEM tarafından TÜVEK’e bildirilecek ve uygun bulunanlar arşivlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/madencilik-veri-bankasi-kuruluyor_160359.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!