Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Madencilikte 6 Bin Çalışana Ulaştı, İnşaata İstanbul’da 191 Metrelik Kuleyle Girdi

Madencilik sektöründeki faaliyetleriyle tanınan Soma Grubu, Maslak’ta yer alan ilk projesi Spine ile 191 metre yükseklikten gayrimenkul sektörüne girdi. Spine’ye 150 milyon dolar yatırmayı planlayan Soma Grubu, madende 6 bin çalışana ulaştı. Tilaga İnşaat Grubu Başkanı Can Gürkan, önümüzdeki dönemde taahhüt grubu kuracaklarını söyledi.

Hürriyet Gazetesi
Madencilikte 6 Bin Çalışana Ulaştı, İnşaata İstanbul’da 191 Metrelik Kuleyle Girdi

Madencilik sektöründeki faaliyetleriyle tanınan ve Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk’ta da yatırımları bulunan Soma Grubu, 150 milyon dolarlık yatırımıyla gayrimenkul sektörüne girdi. Maslak’ta yer alan ilk projesi Spine ile 191 metre yükseliğe ulaşan Soma Grubu’nun gayrimenkul sektöründeki şirketi Tilaga İnşaat, proje sayısı olarak ‘butik’ kalma yolunu izleyecek. Maslak’ta bir kaç proje daha gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Tilaga İnşaat Grubu Başkanı Can Gürkan, önümüzdeki dönemde taahhüt grubu da kurarak yükleniciliğini üstlenecekleri projelere de odaklanacaklarını söyledi.

Enerji ve gayrimenkul

Soma Grubu olarak 30 yıldır yer altı madenciliğinde faaliyet gösterdiklerini anlatan Can Gürkan, gayrimenkul sektörüne neden girdiklerini şöyle açıkladı: “Madencilik alanında 6 bin çalışanımız var. Yıllık 6 milyon ton kömür kapasitemiz var. Ayrıca Arnavutluk’ta da krom yatırımlarımız bulunuyor. Maden grubumuza ek olarak, bununla birlikte yürüyecek, bilgi birikimimizin paralel olduğu bir sektöre girmek istedik. Aslında biz inşaat sektörüne girelim diye başlamadık. Yeni sektörleri araştırdık ve enerji ve gayrimenkul arasından gayrimenkulu seçtik. Farklı sektörler de olsa yönetimsel olarak birbirlerine benziyor. 2004-2005 yıllarında sektöre girmeye karar verdik ve yatırım amaçlı araziler almaya başladık.”

Maslak’taki 22 dönümlük araziyi almalarının ardından 3 yıl içinde Spine projesine hazırlandıklarını belirten Can Gürkan, şunları söyledi: “Bölgenin yapısına uygun yüksek bir kule yapmaya karar verdik. Arazinin 12 bin metrekaresini yeşil alana ayırdık. 191 metre yükseklikte 47 kattan oluşan Spine, podyum ve kule olarak iki ana bölümden oluşuyor. Ofis üniteleri ve 70 adet dairede yer alıyor. İlk etapta 35 daireyi satışa çıkardık ve lansmandan bu yana 24’ünü sattık. Çok sınırlı bir kitleyle irtibata geçtik. Projeyle ilgili bilgileri çok fazla paylaşmadık çünkü alıcıya özel olması gerektiğini düşünüyoruz. Fiyatlar 8 bin dolar ile 12 bin dolar arasında değişiyor. Konut katı 30’ncu katta başlıyor, 8 bin dolar bu katlar için geçerli. Önümüzdeki yıl satışa çıkacak olan ikinci 35’lik kısımda yer alan en tepe katlar için 12 bin dolar hedefimiz var.”

Taahhüt işleri de olacak

Tilaga’nın gayrimenkulde sayı olarak butik kalacağını ancak İstanbul’a değer katacak projelere odaklanacağını ifade eden Can Gürkan, “Gayrimenkulde taahhüt işlerine de girmeyi düşünüyoruz. Önce yurtiçinde bu tür işleri alıp daha sonra yurtdışına da açılabiliriz. Çünkü madencilik sektöründe yurtdışından çekinmiyoruz. İnşaatta da gücümüz dahilinde başlarız” diye konuştu.

Yükseklik yarışına girmedik

191 metre yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek binaları arasına giren Spine’ı tasarlarken bölgenin en yüksek binasını yapma fikrinde olmadıklarını dile getiren Can Gürkan, “Yükseklik yarışına girmedik. Yapabilecğeimiz optimum uzunluğu yaptık. Maslak’ın yapısına da uygun olsun istedik. Binayı zorlamadık. Çok daha yüksek yapabilirdik ama yapmadık” dedi.

Yeni projeler için Maslak’ı istiyor

TİLAGA’nın yeni projelerinin Maslak’ta olmasını istediklerini kaydeden Can Gürkan, şu bilgileri verdi: “Bundan sonraki projemizin de burada olmasını istiyoruz ve görüştüğümüz araziler var. Ancak Spine’nin tamamlanmasından önce önce ikinci bir projeye başlamayacağız. Bu projenin bitişine doğru yeni bir proje açıklarız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/madencilikte-6-bin-calisana-ulasti-insaata-istanbulda-191-metrelik-kuleyle-girdi_83522.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!