Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Magarsus Antik Kenti için ilk adım

Adana’nın Karataş İlçesi’nde üzeri toprakla kaplı Magarsus Antik Kenti Amfi Tiyatrosu’nun restore edilerek turizme kazandırılmasına yönelik çalışma

NTV-MSNBC
Magarsus Antik Kenti için ilk adım

b>Adana’nın Karataş İlçesi’nde üzeri toprakla kaplı Magarsus Antik Kenti Amfi Tiyatrosu’nun restore edilerek turizme kazandırılmasına yönelik çalışmanın, proje aşaması için gerekli 650 milyar liralık ödenek sağlandı. Karataş / Adana - AA

Adana Milletvekili Abdullah Torun, Adana kent merkezine 49 kilometre uzaklıktaki ilçenin, yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki sahili, kaliteli kumu ve tarihi değerleriyle önemli bir turizm merkezi olabileceğini, bu yönde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Torun, M.Ö. 7. Yüzyıl’da bir koloni şehri olarak kurulan, Grek, Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir iskan yeri olan ve Magarsus Antik Kenti olarak bilinen bölgenin en önemli değerinin tamamı toprak altında kalan ve üzerinde tarım yapılan amfi tiyatro olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 3 bin kişilik olduğu belirtilen amfi tiyatronun, restorasyonuna ilişkin yürütülen çalışma kapsamında projelendirme aşaması için gerekli 650 milyar liralık ödenek talebinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca kabul edildiğini ifade eden Torun, “Bu bir ilk adımdır. Toprağın altında kalmış bu tarihi değeri geri kazanmak için çalışıyoruz” dedi.

Tiyatronun yanı sıra, askeri amaçlı yapılmış tonozlu yapı, kuzey kısımda bulunan hamam, sarnıç, antik kentin tam merkezinde Minerva (Athena) adına yapıldığı sanılan tapınak, limana hakim kalenin antik kentin belli başlı bölümlerini oluşturduğunu anlatan Abdullah Torun, “Bu değerlerin, ülke turizminin hizmetine sunulması hem Adana hem Türkiye açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Torun, tiyatronun kısmen açıkta kalan bölümlerinin zaman içinde vatandaşlar tarafından toprakla kapatılarak, tarla haline getirildiğini sözlerine ekledi.

PROJE ÇOK YÖNLÜ YÜRÜTÜLECEK
Abdullah Torun, bölgede yine toprak altında kalmış hamam ve tüneller de bulunduğunu belirterek, çalışmaların bu kapsamda genişletileceğini ve ciddi tarihi bulgulara ulaşılacağına inandıklarını söyledi.

Torun, “Yalnızca restorasyon çalışmaları yeterli olmaz. Sağlıklı bir altyapının kurulması, tesis eksiğinin giderilmesi, turizm sektörüne yönelik tüm hazırlıkların tamamlanması gerekir. Bu doğrultuda hazırlanan altyapıya yönelik hazırlanan projede kredi aşamasında. Amacımız, bu sahil beldesini her açıdan gelişmiş bir turizm cenneti yapmak. Bir yandan ekonomiye katkı sağlarken, bir yandan da sahip olduğumuz değerlerin tanıtımını yapmak istiyoruz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/magarsus-antik-kenti-icin-ilk-adim_18361.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!