Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mahalle Emlakçıları İnternette Birleşti

Teknolojinin gelişmesiyle müşterilerini internete kaptıran mahalle emlakçıları, çareyi birleşmekte buldu. Geliştirdiği online emlak sistemiyle 220'ye yakın emlakçıyı aynı çatı altında toplayan İlkon Emlak, ortak ofis ve sekreter sistemiyle hem emlakçıların maliyetlerini azaltıyor, hem de zamandan tasarruf sağlıyor.

Referans Gazetesi
Mahalle Emlakçıları İnternette Birleşti

Teknolojinin gelişmesiyle müşterilerini internete kaptıran mahalle emlakçıları, çareyi birleşmekte buldu. Geliştirdiği online emlak sistemiyle 220'ye yakın emlakçıyı aynı çatı altında toplayan İlkon Emlak, ortak ofis ve sekreter sistemiyle hem emlakçıların maliyetlerini azaltıyor, hem de zamandan tasarruf sağlıyor.

İnternetin yanı sıra krizin de etkisiyle Türkiye'de 20 bine yakın emlakçının işsiz kaldığına dikkat çeken İlkon Emlak Genel Müdürü Erdem Şahin, mahalle emlakçılarının da ofis giderleriyle başa çıkamadığını, interneti de basit ilan verme tekniği dışında kullanmadığını söyledi. Emlak arayanları, emlak sahiplerini ve emlak bölge temsilcilerini tek çatı altında topladıklarını belirten Şahin, "Üyelerimizin tümü iletişim işlemlerini internette gerçekleştiriyor ve bir ofise gerek duymuyor. İhtiyaç olduğu takdirde de merkez ofisimizi kullanıp, ofis içindeki sekreterlerden yardım alabiliyor. Biz de artık ofis açmayı tavsiye etmiyoruz. Emlakçıların giderlerini düşürerek, gelirlerini artırıyoruz" dedi.
    
Kadınlar online emlakçı

Emlak ofislerinin kapanmasının bireysel emlakçıların sayısını artırdığının altını çizen Şahin, ancak onların da müşteri konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek, "Tüm üyelerimize sınırsız müşteri yönlendirerek, satış garantisi sağlıyoruz. Ayrıca satış yapan hiçbir emlakçının komisyonundan pay almıyoruz. Üyelerden sadece yıllık 3 bin 500 TL bedel alıyoruz" diye konuştu.

20 bin emlakçıya ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Şahin, sistemden en fazla yararlananların da kadınlar olduğunu ifade etti. Şahin, online emlak sistemine adapte olabilecek her adayın CV değerlendirmesinin ardından önce sınava tabi tutulduğunu sonrasında sisteme dahil edildiğini dile getirdi.

Online emlakçılık sisteminin krizden güç aldığını savunan Şahin, "Devremülk ve yeni evlerin satışları durdu, ancak 2. el evlerin satışları hiç durmuyor. İnsanlar çeşitli gerekçelerle sürekli oturdukları evi satıp, taşınıyorlar. Fiyatlar da düşük olduğu için bu evlerin alıcısı çok oluyor" dedi.
    
Ayda 5 bin TL gelir

İlkon Emlak'ın Zekeriyaköy ve Kağıthane Temsilcisi İlker Erzincan, online emlak sistemi sayesinde ayda en az 1 ev satabildiğini ve en az 5 bin TL kazandığını söyledi. Merkez ofisten tüm ihtiyaçlarını temin edebildiği için ofis açmaya gerek görmediğini kaydeden Erzincan, müşterilerini ve afişlerini de merkez ofisin sağladığını, birçok internet sitesine de ücretsiz ilan verebildiklerini söyledi.

Krizle birlikte birçok kişinin ev kredilerini ödeyemez hale geldiğine dikkat çeken Erzincan, "Kredi borcunu ödeyebilmek için evlerini satmak durumunda kalan müşteriler, bizden yardım istiyor. Bu işi bankaya bıraktıkları zaman daha zor duruma düşeceklerini biliyorlar. Biz onlara hazır müşteriler sunuyoruz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mahalle-emlakcilari-internette-birlesti_66681.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!