Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mahallelinin Taş Ocağı Tepkisi

Konya'da çevresinde 10 taş ocağı bulunan Karaömerler Mahallesi sakinleri açılması planlanan yeni ocağa tepki gösterip, ocaklara giden yolu kesip, kamyonların geçmesini engelledi.

yapi.com.tr
Mahallelinin Taş Ocağı Tepkisi

DHA'nın haberine göre, mahalle sakinleri, yeni ocak için ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporu öncesi vatandaşların görüşlerini dinlemek ve rapor tutmak için gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini de ellerinde taşlarla toplantının yapılacağı mahalle konağına girmesine izin vermedi.

Merkez Selçuklu İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki eskiden köy statüsündeki 200 haneli Karaömerler Mahallesi'nde, bu sabah saatlerinde taş ocağı gerginliği görüldü. Çevresinde yaklaşık 10 taş ocağı bulunan mahallenin yaklaşık 100 metre ilerisindeki tepeye yeni açılması planlanan taş ocağına karşı çıkan yaklaşık 150 kişi eylem yaptı. Ellerinde 'Taşocaklarına hayır', 'Dinamit patlayınca evlerimiz başımıza yıkılıyor', 'Yaşamımı devam ettirebilmek için ocakları kapatın', 'Sağlık Bakanlığı neredesin, solunum yollarımız kapandı' ve 'Tozdan nefes alamıyoruz' yazılı döviz ve pankartlar bulunan mahalle sakinleri taş ocaklarına giden kamyonların geçtiği yolu kısa süre trafiğe kapattı.

Hastalanıyoruz

Mevcut taş ocaklarından dolayı patlatılan dinamitler nedeniyle evlerinin zarar gördüğünü, sürekli toz olduğu için sağlık sorunları yaşadıklarını, hayvanlarının hastalandığını ve arazilerinin toz içerisinde kaldığını için tarım yapamadıklarını anlatan mahalle halkı, yetkililerle yaptıkları görüşmelerden de sonuç alamadıklarını öne sürdü.

Çevre ve şehircilik il müdürlüğü yetkililerini mahkemeye almadılar

Kısa süre yol kapatıp, tepkilerine dile getiren grup, açılacak olan yeni ocak ile ilgili alınacak olan ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporu öncesi vatandaşların görüşlerini dinlemek ve rapor tutmak için gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini de mahalleye sokmadı. Mahalleli ile müdürlük yetkilileri arasında yaşanan gerginliği araya giren jandarma engellemeye çalıştı. Mahalle konağında toplantı yapmak istediklerini dile getiren yetkililere izin vermeyen vatandaşlar, bölgeyi terk etmelerini istedi. Diğer taş ocakları açılırken de aynı işlemlerin uygulandığını ve karşı çıkmalarına rağmen yine de ocakların açıldığını öne süren mahalle halkı, yetkilerle görüşme yapmak istemediklerini dile getirdi. Toplantı yapmak için jandarma eşliğinde mahalle konağına girmek isteyen yetkililere tepkisini sürdüren gruptan bazıları, müdürlük yetkililerinin önüne geçip geçip ellerine taş alarak konağa girmelerine izin vermedi. Daha fazla gerginlik yaşanmaması için yetkililer de toplantıyı yapmadan jandarma eşliğinde mahalleden ayrıldı. Görevlilerin ayrılmasının ardından toplanan kalabalık da sessizce dağıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mahallelinin-tas-ocagi-tepkisi_127313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!