Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek

Maksimalist dekorasyonda geniş mekanlarda, cesur renkler ve desenlerle birlikte yaratıcılık da ön plana çıkıyor. Maksimalist dekorasyon ile dekore edilmiş bir odaya baktığımızda bu odanın yaşanmışlık ve tarihle dolu olduğunu ilk bakışta anlayabiliyoruz.

yapi.com.tr
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek
  • Maksimalist Dekorasyon İçin 10 Örnek

1. Avizeler ve kadife detaylar

Oturma odasındaki 19. yüzyıldan kalma İtalyan kütüphane masası, el yapımı deri banklar ile çevreleniyor. Tarih kokan duvar kağıtları antika aksesuarlar ile destekleniyor. Avizeler ve kadife İngiliz halısı da dekorasyonun olmazsa olmaz parçaları olarak karşımıza çıkıyor.

2. Antika parçalar
Yemek odasında yer alan masa örtüsü ve 19. yüzyıldan kalma İngiliz maun sandalyeler, özel el boyaması kumaşlar ve 19. yüzyıldan kalma Japon işi vazolar gözlerimizi kamaştırmaya yetiyor.

3. Duvar kağıtları göz kamaştırıyor
Maksimalist dekorasyonun en dikkat çeken yanlarından biri şüphesiz ki duvar kağıtları. Her biri bir sanat eseri niteliğinde olan bu duvar kağıtları antika eşyalar ile güzel bir ritim yakalıyor.

4. Görkemli yatak odaları
Yatağın ayakları pençeyi anımsatan yapısıyla dikkat çekiyor. Çam kozalağı detayına sahip yatak başları, farklı mavi aksesuarlar ve avizelerle tamamlanıyor.

5. Sıcak bir hava
Banyoda karşımıza sanat eserlerini anımsatan duvar kağıtları yerine düz yeşil bir boya bizleri karşılıyor. Ahşap detaylar ile sıcak bir hava yaratılan banyoda bile yaşanmışlığın izlerini görmek mümkün. Maksimalist dekorasyonda desenli duvar kağıdı tercih etmiyorsanız duvarları tablolar ile doldurabilirsiniz.

6. Tarihi eserlere yer veriliyor
Mutfağa giden koridorda bizi birkaç yüzyıl öncesinden kalma bir İtalya büstü selamlıyor. Karo desenli mutfak zemini yine bir duvar kağıdı ile tamamlanmış görünüyor.

7. El yapımı Türk halısı
Bir odada hem duvar kağıdı hem de tablo kullanmak oldukça zordur. Ancak maksimalist dekorasyonda duvar kağıdı ve tablo kullanımı bir arada tercih edilebiliyor. Böyle durumlarda tabloların birbirini tamamlamasına özen gösterin. Türk halısıyla kaplanan zemin ise koltukla mükemmel bir uyum yaratıyor.

8. Tavan dekorasyonu ihmal edilmiyor
Maksimalizmde tavan dekorasyonu da diğer her şey kadar öne çıkıyor. Görkemli bir tavan dekorasyonu odanın olduğundan çok daha etkileyici bir hale bürünmesini sağlıyor. Kumaş seçiminde kadife bir adım daha önde olsa da ipek kumaşlar da tercih ediliyor.

9. Ceviz ağacı tercih ediliyor
Kütüphane veya çalışma odasında ceviz masa ve sandalyeler tercih edilmiş. Koltuk ve sandalye kumaşları yine kadife olarak dikkat çekiyor. Eski ciltli kitaplar ve şömine ise odaya daha sıcak bir hava katıyor.,

10. Vintage teması da kullanılıyor
Bir evin balkonunu bile görkemli bir şekilde dekore etmek mümkün. Demir ayaklı basit bir masa ve birkaç sandalye kullanılsa da tarih dolu yaşanmışlık hissi peşimizi bırakmıyor. Papirüs ve eğrelti otlarıyla çevrelenmiş balkonda daha çok vintage teması öne çıkıyor.

Kaynak: Hürriyet

http://www.yapi.com.tr/haberler/maksimalist-dekorasyon-icin-10-ornek_164027.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!