Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maliye Yabancı Ev Sahiplerinin Peşinde

Maliye Bakanlığı, Türkiye'de edindiği gayrimenkul ve devre mülkleri kiraya vererek gelir elde eden ancak vergisini ödemeyen yabancıların peşine düştü. Meclis'te bir soru önergesini cevaplayan Bakan Unakıtan, Türkiye'de kira geliri olan yabancıların da gelir vergisine tabi olduklarını belirtti.

Yeni Şafak Gazetesi



b>Maliye Bakanlığı, Türkiye'de edindiği gayrimenkul ve devre mülkleri kiraya vererek gelir elde eden ancak vergisini ödemeyen yabancıların peşine düştü. Meclis'te bir soru önergesini cevaplayan Bakan Unakıtan, Türkiye'de kira geliri olan yabancıların da gelir vergisine tabi olduklarını belirtti.

Yabancıların, mülklerini kiraya vermeleri halinde, kira gelirinin 2006 yılı için 2 bin 200 YTL'lik kısmının gelir vergisinden muaf tutulduğunu açıklayan Unakıtan, "Bu miktarı aşan kısım, yıllık beyanname ile beyan edilerek, vergilendirilmektedir. Gayrimenkullerin, kiraya verilmesi halinde ödenen kira bedelleri üzerinden yüzde 22 oranında gelir vergisi tevkifatı yapılmaktadır" dedi.

Maliye Bakanı, özellikle turizm faaliyetlerinin yoğun olarak yaşandığı illerde, 1 Haziran'da başlayan vergi denetimlerinin 30 Eylül'e kadar süreceğini belirtirken, elde ettikleri mülklerini kiraya verenleri vergi ödeyip ödemedikleri konusunda inceleme yapılacağını bildirdi. Unakıtan, Vergi Dairesi Otomasyon Pojesi (VEDOP) kapsamındaki vergi dairelerinde geçen yıl yapılan çalışmalarda, vergi kapsamında bulunan 311 kişiden, toplam 3.4 milyon YTL matrah gösterip, 381 bin YTL vergi alındığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maliye-yabanci-ev-sahiplerinin-pesinde_46884.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!