Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maliyet Artınca Müteahhit Çözümü Lüks Konutta Buldu

Emlak sektörünün yıldızının parladığı 2005 yılında lüks konut üretimine ağırlık veren, bu yıl ise orta gelirliye konut üretiminde adeta yarışa giren müteahhitler için artan maliyetlerle daralan kâr marjları, lüks residence projelerini yeniden cazip kılacak.

Vatan Gazetesi



övizdeki dalgalanmayla artan inşaat maliyetleri, müteahhidi yeniden lüks konut üretmeye itecek. Emlak sektörünün yıldızının parladığı 2005 yılında lüks konut üretimine ağırlık veren, bu yıl ise orta gelirliye konut üretiminde adeta yarışa giren müteahhitler için artan maliyetlerle daralan kâr marjları, lüks residence projelerini yeniden cazip kılacak.

Realty World Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Büyükçetin, arsa sıkıntısı yaşayan müteahhitlerin sınırlı alanda çok daire inşa ederek saüş hızını artırabildikleri çok katlı residence'lara yönelmesinin ise orta vadede ucuz konut hayaline gölge düşüreceğine dikkat çekiyor. Büyükçetin, Levent, Maslak ve Esentepe ağırlıklı, sayıları 40'ı bulan residence projelerinin, sadece yerli müteahhidin değil, büyük yabana grupların da iştahını kabarttığını söyledi. Büyükçetin, "Danışmanlık yaptığımız İngiliz, Fransız büyük yatırımcılar, Amerikan yatırım fonları residence projeleriyle ilgili. Portekiz'den bile başvuran var. Bu durum residence sayısını Maslak-Mecidiyeköy hatunda önümüzdeki 5 yılda 100'e taşıyacak" dedi.

Büyükçetin, yatırımların herbirinin maliyetinin 50-300 milyon dolar arasında olacağını da söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maliyet-artinca-muteahhit-cozumu-luks-konutta-buldu_47334.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!