Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mamak Çöplüğü Ortadan Kalkıyor

Ankara'nın en büyük çevre sorunu haline gelen Mamak çöplüğü sonunda ortadan kalkıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin özel sektörle gerçekleştirdiği ortak projeyle Mamak çöplüğü geri kazanımlı katı atık ıslah merkezine dönüştürüldü.

CNN Türk
2 Mamak Çöplüğü Ortadan Kalkıyor

nkara'nın en büyük çevre sorunu haline gelen Mamak çöplüğü sonunda ortadan kalkıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin özel sektörle gerçekleştirdiği ortak projeyle Mamak çöplüğü geri kazanımlı katı atık ıslah merkezine dönüştürüldü.

Üç beş ay öncesine kadar kokusu kent merkezine kadar yayılan Mamak çöplüğü şimdi bambaşka bir görünüme kavuştu. Mamak çöplüğü, özel sektör tarafından Ankara'nın tüm atıklarının ayrıştırıldığı geri kazanımlı katı atık ıslah merkezi haline dönüştürüldü. Çöplük alanının üzeri örtüldü, 150 noktada sondaj yapılarak metan gazından enerji elde edilmeye başlandı.

ITC firma yetkilisi Ali Kantur yaptığı açıklamada, "gazların tamamı toplandı, çöplüğün içinde şu an hiç koku kalmadı" dedi.

Gökçek sonuçtan memnun
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın en önemli çevre sorununun çözümünden memnun. Gökçek, "Çöplüğün ne hale geldiğini göreceksiniz. Biz ne para veririz ne de isteriz dedik, proje öyle hayata geçti. Yemyeşil hale gelecek bu alanlara iş merkezleri yapmak mümkün" diye konuştu.

Türkiye'de yılda 35 milyon ton çöp toplandığını belirten Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise, bunun önemli bir maddi kaynak oluşturduğunu söyledi. Pepe, "Yılda 35 milyon ton çöp üretiliyor. 6-7 milyon tonu geri dönüşüm özelliğine sahip. Bu da 500 milyon dolarlık bir değer. Akıl başta, para çöpte" dedi.

Metan gazından enerji üretimine başlanan Mamak çöplük alanında yakında seralar kurularak çiçek ve sebze de yetiştirilecek.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/mamak-coplugu-ortadan-kalkiyor_46875.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • mamak çöplüğünle ilgili haberlerde koku kalmadığı yazıyor ama biz mamakta ikamet ediyoruz ve çok pis çöp kokusu duyuyoruz YANITLA
  • Mamak çöplüğünden haftanın en az iki günü gece başlayıp sabaha kadar hissedilen koku ne zam bitecek?yazgünü olması nedeniyle açık pencerelerden evlere giren koku çok iğrenç. Bu koku akdere dereboyu ve birlik mahallesinde hissediliyor. Koku devam edecek mi? ileride bitecek mi? saygılarımla. Mahmut_tutak@hotmail.com YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!