Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mamak Otelkent Olmaktan Kurtulacak

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül geride kalan bir yılı değerlendirdi, önemli projelerini Ankara Hürriyet’e anlattı. Mamak’ın gecekondu ve çöplükle anılanmasına son vereceklerini söyleyen Akgül, “Bu sene belediyede mali disiplini sağlama yılıydı. Büyük projelerin alt yapısını hazıladık. Mamak’ı önce insanların sadece evlerine geldiği ‘otelkent’

Hürriyet Ankara
Mamak Otelkent Olmaktan Kurtulacak

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül geride kalan bir yılı değerlendirdi, önemli projelerini Ankara Hürriyet’e anlattı. Mamak’ın gecekondu ve çöplükle anılanmasına son vereceklerini söyleyen Akgül, “Bu sene belediyede mali disiplini sağlama yılıydı. Büyük projelerin altyapısını hazıladık. Mamak’ı önce insanların sadece evlerine geldiği ‘otelkent’ hüviyetinden kurtaracağız” dedi.

Yapılanma yılı

Mamak Belediyesi’nin kuruluşundan beri gelen borçları olduğunun altını çizen, mali açıdan yapılanma yılı geçirdiklerini belirten Akgül çalışmalarını şöyle anlattı:

“Belediyeyi aldığımız tablo her seçim atmosferinde yaşanan tabloydu. Mamak geçmişten gelen borçları olan belediye. Bu sadece benden önceki arkadaşımızla alakalı bir durum değil. Ciddi bir borç yükü ve 16 hacizle aldık. 147 milyon TL borçla aldığımız belediyenin gerçekleşen bütçesi yıllık 80 milyon TL civarındaydı. Belediyenin bu mali tabloyla hareket kabiliyeti yoktu. İlk yılı mali disiplin yılı olarak planladık. Tasarruf tedbirlerini çok hızlı bir şekilde uyguladık. Gelir arttırıcı çalışmalar yaptık. Akabinde de bugün geldiğimiz noktada hacizlerin tamamını kaldırdık. Bunun yanı sıra işçilerin alacakları sıfıra indi.

Altyapıda çalıştık

Belediye personelinden emekliliği gelenlerin emekliliği için teşvikte bulunduk ve 50’nin üzerinde emeklimiz oldu. İkramiyelerini ödedik.

Bunların dışında firma borçlarını hemen hemen sıfıra indirdik. 10 milyon TL’ye yakın borç ödedik. Bunları yaparken ciddi hizmetler de yaptık. Yatırımları planlarken önce sorunları tespit ettik, o doğrultuda planlamalar yaptık.

Mamak’ın ciddi altyapı sıkıntısı vardı. ASKİ Genel Müdürümüz’le uyumlu çalıştık ve sıkıntıların çözümünde mesafe katettik. Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla 325 bin ton asfalt döktük. Mamak’ta rekor olan böylesi bir asfalt atımıyla ilçede asfalt atılmadık yer kalmadı. Kısacası rutin hizmetleriniz sorunsuz devam ediyor. Özellikle kurban pazar yeriyle ilgili ciddi sıkıntı vardı. Çamur içerisindeydi, tek yerde topladık. Eksikler vardır mutlaka, bu sene tamamlayacağız. Altı park yaptık, üç tane de Büyükşehir Belediyesi bölgemize park yaptı. Dördünü geçtimiz yıl yaptığımız muhtar evlerimizin 20’sini de bu yıl yapacağız.

Kayak tesisi projesi

Mamak’ın bir başka imaj problemi de çöplük yüzünden. Aslında Mamak Çöplüğü rehabilite edildi ama insanların bu yöndeki fikrini bir türlü değişriemedik. Bu imajı yıkmak için çöplük yakınına çok büyük bir konsept kuruyoruz. 120 bin metrekare kapalı alanla Türkiye’nin en büyük AVM’si Mamak’a yapılacak. Yanında altı bloktan oluşan rezidanslar ki bunların bir tanesi 41 katlı 151 meteyle Ankara’nın en yüksek binası olacak. Diğer beş tanesi 38 katlı olacak. Onun yanına da 365 gün kayak yapılacak bir tesis yapılacak. İstanbul’dakinden daha büyük bir akvaryum olacak. Bu projenin planlarında sıkıntı vardı. Planı ilk aylarda çıkarttık, yoksa yatırımcı İstanbul yoluna gidiyordu. Yatırımcı da ‘Belediyenin hızına yetişemedik’ dedi ve burada kaldı. Temel aşamasına geldik. Bu tesisin Mamak’ı otelkent imajından kurtarma yönünde büyük etkisi olacak.

Çekim merkezi olacak

Bundan sonra Ankaralı Mamak’a gelecek. Ankaralı’nın yanı sıra o bölge çevre yolu ve havaalanıyla bağlantılı. Özellikle Suriye’den müşteri getirilecek. Bu proje çöplüğüyle anılan Mamak’ın çapraz karşısına düşüyor. Çöplükle anılan Mamak’ın bu tür çekim merkezleriyle anılma vakti geldi, biz de bu yüzden buradayız.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kurum proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/mamak-otelkent-olmaktan-kurtulacak-_78418.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!