Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mardin'in Turizmde Hedefi Büyük

Tarihi ve kültürel zenginliği ile son yılların gözde turizm kentleri arasında gösterilen Mardin, gelecekte dünyada konuşulan bir kent olmak istiyor. Son yıllarda artan turist sayısıyla turizmcinin yüzünü güldüren Mardin, 2011 yılında 1.5 milyon turist ağırlamayı hedefliyor.

yapi.com.tr / AA
Mardin'in Turizmde Hedefi Büyük

Tarihi ve kültürel zenginliği ile son yılların gözde turizm kentleri arasında gösterilen Mardin, gelecekte dünyada konuşulan bir kent olmak istiyor. Son yıllarda artan turist sayısıyla turizmcinin yüzünü güldüren Mardin, 2011 yılında 1.5 milyon turist ağırlamayı hedefliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, Mardin'e geçen yıl 800 bini aşkın turistin geldiğini, günübirlik ve inanç turizmiyle bu sayının 1 milyon 300 bini bulduğunu söyledi.

Mardin'in artık bir dünya kenti olduğunu, 2011 yılında inanç ve kültür turizmiyle 1.5 milyonun üstünde turist beklediklerini belirten Beliktay, şunları söyledi:

''Artan turizm potansiyeli karşısında iş adamları da kente otel açmak için adeta sıraya girdi. Bunun yanında pansiyonculuk da gelişmeye başlıyor. Pansiyonculuk tarihi kentlerin göz bebeğidir. Çünkü özellikle yabancı turistler tarihi yapılarda konaklamayı tercih ediyor. O havayı solumak istiyor. Ev pansiyonculuğunun gelişmesi ile teras keyfi yaşamak isteyecek turistler gezinin tadını çıkarma imkanı bulacak. Tarihi evi olanlar da turizmden bu vesile ile en iyi şekilde yararlanmış olacak. Yerli, yabancı ve günübirlik gelen konuklarla beraber 2011 yılında 1,5 milyonun üzerinde turist bekliyoruz. Turizm işletme belgeli yatak kapasitesi bin 300, kamu kurumları ve misafirhanelerle beraber belediye belgeli toplam 2 bin 500 yatak kapasitemiz var. Bu yıl yatak kapasitemiz de artıyor. Yatırım belgeli işletmelerle beraber bu yıl bu rakam 3 bini geçecek. Turizm sadece otellere değil, 32 tane sektöre can veriyor. İnşaatından tutun gıdaya, giyime çimentoya, taşa, sabuna, badem şekerine hepsine hayat veriyor.''

''Dara turist sayısını artıracak''

Beliktay, 'Mezopotamya'nın Efes'i olarak tanımlanan Dara Antik Kentinin gelecek yıl turizme açılmasıyla Mardin'in turizm potansiyelinin daha da artacağını belirterek, merkeze bağlı Dara köyünde yapılan kazılarda her gün yeni antik eser ve kalıntılara rastlandığını bildirdi.

Dara'nın kamulaştırma sorununun olmaması nedeniyle gelecek yıl turizme kazandırmayı planladıklarını anlatan Beliktay, ''Nekropol alanı ve 2 tane sarnıcımız 2012 yılında turizme açık hale gelecek. Dara'daki kazı çalışmalarında geçen sene 200'ün üzerinde taşınabilir kültür varlığı bulundu. Bu ciddi bir turizm potansiyeli demek'' dedi.

Beliktay, komşu ülkelerle vizelerin kaldırılmasının da turizmi çok olumlu etkilediğini, turist sayısında geçen yıla göre yüzde 20 artış yaşandığını belirtti.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/mardinin-turizmde-hedefi-buyuk_86551.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!