Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Markalı Rezidans Projesi Yatırımcıya Kazandırdı

Her dönemin en fazla kazandıran yatırımı olan emlak, krizde de en çok kazandıran yatırım olmaya devam etti. Özellikle de yatırım amaçlı olarak alınan merkezi bölgelerdeki rezidans projeleri krizde de kira gelirleri ile kazandırmaya devam etti. Emlak uzmanlarına göre bazıları bu dönemde beklenen kira gelirlerinin biraz daha altında fiyatlara

Sabah Emlak&Mortgage
Markalı Rezidans Projesi Yatırımcıya Kazandırdı

Her dönemin en fazla kazandıran yatırımı olan emlak, krizde de en çok kazandıran yatırım olmaya devam etti. Özellikle de yatırım amaçlı olarak alınan merkezi bölgelerdeki rezidans projeleri krizde de kira gelirleri ile kazandırmaya devam etti. Emlak uzmanlarına göre bazıları bu dönemde beklenen kira gelirlerinin biraz daha altında fiyatlara kiralanan markalı rezidans projelerindeki kiralamalarda sorun yaşanmıyor. Bunun en önemli nedeni ise hedef kitlenin bin 500 TL'den başlayan kiraları vermeye razı olması. Lüks, üst katlarda, manzaralı ve büyük metrekareli dairelerde bu fiyat 10 bin dolarlara kadar çıkabiliyor.

Levent bölgesindeki Century 21 Platin ofisinden Lale Salkım, prestijli rezidasnlarda yatırmcıların kiracı bumakta zorlanmadığını söylüyor. Salkım, rezidans ararken en önemli kriterin ulaşım ve konum olduğunu bu nedenle merkezi lokasyonlardaki rezidansların yatırımcılarına hiçbir dönem kaybettirmediğini söylüyor.

Ancak buna rağmen rezidans projeleri de ekonomik krizden nispeten de olsa nasibini aldı. Sektörün geneline hakim olan durgunluktan çok farklı olarak rezidans kiralarındaki değişim dolardan TL'ye dönüş şeklinde kendini gösterdi. Bazı projelerde dolar bazlı olan fiyatlar TL bazlı olan daha düşük kiralarla revize edildi. Bunun yanı sıra rakamlarda küçük çaplı bazı düşüşler de oldu. Ancak bu düşüşler yeni satışa ya da kiraya çıkan projelerde beklenen kira gelirinin altında gerçekleşti. Örneğin 3 bin dolardan kiralanması planlanan bazı rezidans dairelerinde fiyatlar 2 bin 750 dolarlara düştü. Kirasını düşüren rezidnas sahiplerinin en önemli gerekçesi yüksek aidat ücretlerini ödemektense birkaç yüz dolar daha düşük kira almaya razı olmaktan kaynaklanıyor. Markalı rezidans projelerindeki aidat ücretleri ise 750 ile 1500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kirası kadar aidat veren var

Levent-Etiler-Ulus-Maslak hattında her ne kadar merkezi konumda olsa da kiralar 1800 dolar ile 10 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor. En fazla kiralanan 1+1 rezidans daireler yaşamın yeni başladığı projelerde kiralar 1800 dolardan başlıyor. Bunun yanı sıra yaşamın hali hazırda başladığı projelerde ise 1+1 dairenin kirası 3 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu fiyat farkında dareinin hangi katta olduğu, mazarası ve büyüklüğü de öenmli rol oynuyor. Kiralardaki bu değişkenlik kiracıların da kafasını karıştırabiliyor. Birbiri ile kıyaslanabilecek iki projeden birinde 1+1 daire 3 bin dolarda kiralanırken diğerinde 3+1 daire aynı fiyattan kiralanabiliyor. Bunda rezidans projesinin boşluk oranı da önemli faktör. Örneğin bazı projeler yüksek aidat ücretleri nedeniyle yaşamın uzun zaman önce başlamasına rağmen yüksek boşluk oranlarıyla dikkati çekiyor. Bazı projelerde ise aidat ücretleri kira bedelinin yarısına denk geliyor. 2 bin 500 TL'ye kiralanan bir projede dairenin aidat ücreti 1200 dolar olması kiracıları geri itiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/markali-rezidans-projesi-yatirimciya-kazandirdi_71449.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!