Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Marmara’daki İnşaatlar İçin Ucuz ve Kalitesiz Beton İsteniyor’

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gürdal, Marmara Bölgesi’nde yap-sat amaçlı ya da kamu hizmetlerinde kullanılmak üze

Zaman



b>Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gürdal, Marmara Bölgesi’nde yap-sat amaçlı ya da kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere inşa edilen binalar için ucuz ve kalitesiz betonlar talep edildiğini söyledi.

Gürdal, Gaziantep’te düzenlenen ‘Betonda Dürabilite için C30’ seminerinde yaptığı konuşmada, Marmara Bölgesi’nde beton kullanımına ilişkin gözlemlerine yer verirken, kendisi kullanmak için inşaat yapan firma ya da kişilerin C25 ve daha yüksek sınıflı kaliteli betonları tercih ettiklerini vurguladı.

“Ancak, yap-sat amaçlı yapılar ve kamu hizmetlerinde kullanılacak binalar için C20 ya da olabildiğince ucuz ve kalitesiz betonlar talep ediliyor.” diyen Gürdal, talep edilen kalitesiz betonların bir sınıfının dahi olmadığını ifade etti. Gürdal, afet bölgelerinde kalitesiz beton kullanımının önüne geçilmesi için Bayındırlık Bakanlığı’ndan ‘Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik’te tadilat yapılmasını istediklerini belirtti. Gürdal, “Yönetmelik tadil edilerek C16 ve C20 olarak öngörülen beton dayanım sınıflarının en az C30’a yükseltilmesini istiyoruz. Elle beton hazırlanması ve dökümü bir daha yasaklanmalı.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaradaki-insaatlar-icin-ucuz-ve-kalitesiz-beton-isteniyor_10848.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!