Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmaray İçin Son Tarih: 2010

Marmaray Projesi'nin tanıtımı amacıyla yapılan toplantıların Avrupa yakasındaki ilki, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel

Sabah
Marmaray İçin Son Tarih: 2010

b>Marmaray Projesi'nin tanıtımı amacıyla yapılan toplantıların Avrupa yakasındaki ilki, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Niyazi Zalgı'nın da katılımıyla Zeytinburnu'nda gerçekleştirildi.

Zalgı, Marmaray Projesi'nin Gebze'den başlayarak Halkalı'ya kadar, Asya ile Avrupa'yı demiryoluyla birbirine bağlayan kesintisiz bir demiryolu ulaşımı sağlayacağını söyledi. Zalgı, doğu ile batı hattı arasındaki 76 kilometrelik raylı sistemin hayata geçirilmesiyle kent ulaşımında büyük rahatlama sağlanacağını kaydederek, Gebze-Halkalı arasında 3'ü yeraltında toplam 37 istasyon bulunacağını ve proje inşaat çalışmalarının 2009 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Sistemin 2010 yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini bildiren Zalgı, projenin yaklaşık maliyetinin 3 milyar dolar olacağını ifade etti. Proje Müdür Vekili Hüseyin Belkaya ise tarihi doku, kültür ve tabiat varlıklarını koruma konusundaki hassasiyetlerini anlatarak, "Oluşturulabilecek zararları en aza indirmeye çalışıyoruz. Hatta göç mevsiminde balıkların İstanbul Boğazı'ndan geçtiği dönemlerde inşaatı durdurma kararı bile aldık" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaray-icin-son-tarih-2010_22009.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!