Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Marmaris Limanı'nda Son Söz Vatandaşın

Marmaris Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay, üye Fatih Dağıstanlı ile Genel Müdür Şükrü Tugay, yeni iskele yapımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dağıstanlı, başında çevre mühendisinin bulunduğu bir ekibin araştırmalarının ardından proje hazırladıklarını, ÇED raporu dahil kendilerinden istenen her belgenin olduğunu

Hürriyet Gazetesi
Marmaris Limanı'nda Son Söz Vatandaşın

Marmaris Limanı’nın körfezin içine doğru yapılacak iskeleyle 300 metre uzatılmak istenmesine, ilgili makamlar onaylasa bile, ilçede yaşayanların karar vereceği bildirildi.

Marmaris Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay, üye Fatih Dağıstanlı ile Genel Müdür Şükrü Tugay, yeni iskele yapımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dağıstanlı, başında çevre mühendisinin bulunduğu bir ekibin araştırmalarının ardından proje hazırladıklarını, ÇED raporu dahil kendilerinden istenen her belgenin olduğunu belirtti, "Şimdi, 15 makamın, konuyla ilgili kararları, görüşleri içeren dosyalar, raporlar, koordinatör rolü üstlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili komisyonunda. Kararlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Fırsatı kaçırmayalım

Dünyada kruvaziyer turizminin hızla geliştiğini, Marmaris’in de bundan yararlanması için limanın büyütülmesi gerektiğini savunan Şükrü Tugay ise şunları söyledi: "Dünyanın hemen her ülkesinde, hatta Türkiye’de Antalya, İstanbul ve Çeşme’de liman yapımı, yenilenmesi, büyütülmesi çalışmaları yürütülürken, burada gerçekleri yansıtmayan, bilimsel olmayan iddialarla kamuoyu oluşturup limanımızın büyümesi engellenmek isteniyor. Yolcu gemilerinin çevreye, doğaya zarar vermemesi amacıyla, daha denize inmeden önce bazı şartları yerine getirmesi sağlanıyor. Hem uluslararası kuruluşlar, hem de gemilerin karasularına girdiği ülkelerin ilgili yetkilileri, güvenlik görevlileri denetim yapıyor. Kimse merak ve endişe etmesin bu gemilerin Marmaris’imize zarar vermesine önce biz izin vermeyiz. Ama gittikçe gelişen bu sektörden yararlanmamak için hiçbir geçerli sebep yok."

Referandum yapılacak

Başkan Doğan Tugay ise Marmarisli olduğunu, şirketlerinin limanın yanısıra, oteller, marina ve yatlara sahip bulunduğunu, çevrenin zarar görmesi halinde kendilerinin de büyük zarar göreceğini kaydederek şöyle konuştu: "Ailem, dedelerim, atalarım 200 aşkın burada yaşıyor. Bırakın, biz de Marmaris’i sevelim. Marmaris’i seven biri olarak doğasının zarar görmesine en başta ben karşı çıkarım. Biz, yapılan bilimsel araştırmaların ışığında, limanın büyümesinin çevreye zarar vermeyeceğine, buna karşılık ilçe ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yine de ’Halkın üzerinde güç yoktur’ düşüncesiyle referanduma gidip halka soracağız. Onların istemediği bir şeyi yapmayız."

Çevreciler memnun

Limanın uzamasının, görüntü, gürültü ve deniz kirliliğine, sualtı florası ile ekolojik denge bozulmasına yol açacağını, Marmaris Körfezi’nin İstanbul’daki Haliç’e dönmesine neden olacağını savunan çevre gönüllüleri Doğan Tugay’ın referandum açıklamasını olumlu karşıladı. Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, "Çok olumlu bir adım. Halk, limanın büyümesine izin vermeyecektir. Umarım, Sayın Tugay, bu durumda da sözünde durur. Ancak her nasıl olursa olsun liman büyütülmeye kalkışılırsa biz karşı durmaya devam edecek, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaris-limaninda-son-soz-vatandasin_65144.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!