Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmaris’te Maden Kavgası Yeniden Başlıyor

Marmaris’in çam balıyla ünlü Osmaniye köyünde yüzlerce çam ağacının kesilmesine neden olan manganez madeni rezerv araştırmaları konusunda Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği geçici durdurma kararı kalktı.

Milliyet Gazetesi/Ender TÜRKKAN
Marmaris’te Maden Kavgası Yeniden Başlıyor

armaris’in çam balıyla ünlü Osmaniye köyünde yüzlerce çam ağacının kesilmesine neden olan manganez madeni rezerv araştırmaları konusunda Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği geçici durdurma kararı kalktı.

Tedbir süresinde bölgede inceleme yapan bilirkişinin, maden çalışmalarının arıcılığa zarar vermeyeceği, madenin su kaynaklarına uzak olması nedeniyle suya da zarar vermeyeceği yönünde rapor hazırladığı öğrenildi. Bunun üzerine Neslişah adlı şirket, çalışmalarına yeniden başladı. Ancak çevreciler ile köylüler, ormanlık alanda maden çalışmalarına tepkilerini sürdürüyor.

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete ve Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Ceyhan Eroğlu ile birlikte Osmaniye’ye giderek köylülerle görüştü.

‘Lafı mı olur?’
Madenin köyün yanı sıra ülkeye de yılda 25 milyon YTL ekonomik kazanç sağlayacağını vurgulayan Hıdır, “411 ağaç kesilecek, bu ağaçlardan ne kadar bal kaybederiz? 250 kilo balımız kaybolmuş olur. Bunun da maliyeti yıllık yaklaşık 62 bin YTL. 25 milyonun yanında 62 bin YTL’nin lafı mı olur? Böylelikle köyümüze iş imkânı doğar. 250 kişi madende çalışsa köyümüze büyük miktarda para girer” dedi. Ancak köylüler mücadelelerini sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmariste-maden-kavgasi-yeniden-basliyor_60262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!