Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mars Toprağından Tuğlalar Çelikten Daha Dayanıklı

Mars'ta insanların kalıcı olarak yaşayabileceği bir kentin ihtimaline biraz daha yaklaştık. Dolayısıyla Mars yüzeyi ve toprağını içeren çalışmalar oldukça önemli. Yeni yapılan bir çalışmada da bilim insanları, Kızıl Gezegen üzerindeki toprak kullanılarak çelik ile güçlendirilmiş betondan daha güçlü tuğlalar üretilebileceğini keşfettiler.

yapi.com.tr
Mars Toprağından Tuğlalar Çelikten Daha Dayanıklı

NASA, Mars üzerine ilk insanları 2030’lu yıllarda göndermeyi planlıyor ve bu amaç çerçevesinde Orion uzay aracını geliştiriyor.

Birgün Gazetesi'nden Yusuf Cem Durakcan'ın haberine göre, uzay aracı tüm güvenlik testlerinden geçtikten sonra, astronotlar Orion ile uzay yolculuğuna çıkacaklar ve insanlar daha önce hiç olmadığı kadar uzağa seyahat edecekler. Nihayetinde, NASA astronotları düşük-Mars yörüngesine gönderecek.

Bilim insanları yaptıkları çalışmada gezegende bulunan kimyasal bileşime çok benzeyen bir Mars toprağı taklidi kullandılar. Daha önceki benzer çalışmalarda, Mars toprağının ısı ve kimyasallarla işlenmesi üzerinde duruluyordu. Fakat yeni yapılan ve Scientific Reports’ta yayımlanan çalışmada, Mars toprağının içindeki demir oksit sayesinde basit basınçla birleştirilip tuğlaya dönüştürülebileceği gösterildi.

ETİKETLER: MARS tuğla
http://www.yapi.com.tr/haberler/mars-topragindan-tuglalar-celikten-daha-dayanikli_158659.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!