Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maviakım'ın Batı Hattı Transbalkan'la Tamam

Türk sermayesiyle kurulan Transbalkan şirketi, Türkiye'nin, Rusya'dan doğalgaz aldığı Batı Hattı'nın Ukrayna bölümündeki 2. kapasite artırım çalışm

Akşam



b>Türk sermayesiyle kurulan Transbalkan şirketi, Türkiye'nin, Rusya'dan doğalgaz aldığı Batı Hattı'nın Ukrayna bölümündeki 2. kapasite artırım çalışmasını tamamladığı bildirildi.
Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Tuna Nehri geçişini de içeren 76 kilometre uzunluğundaki ve bin 200 milimetre çapında doğalgaz boru hattı döşenerek işletmeye açıldı. Açılış nedeniyle düzenlenen törene Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Bilge Cankorel ve Transbalkan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer ve Gazprom Başkan Yardımcısı katıldı. Projenin yaklaşık 114 milyon dolara mal olduğu belirtilen açıklamada, bu sayede Türkiye'ye, Rusya'dan doğalgaz sağlayan ana hat olan Batı Hattı'nın kapasitesinde yıllık 5.5 milyar metreküp civarında bir artış sağlandığı kaydedildi. Ukrayna'da kurulu Gastransit şirketinin hem ortağı hem de genel müteahhidi olan Transbalkan'ın 2001 yılında aynı hatta 48 megavat gücünde bir doğalgaz kompresör istasyonu yaptığı hatırlatıldı.Transbalkan şirketinin hisselerinin tamamının GAMA'ya ait olduğu ifade edilen açıklamada, finansmanın bir kısmına Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, Hypovereinsbank ve Yunanistan Ziraat Bankası tarafından sağlandığı bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maviakimin-bati-hatti-transbalkanla-tamam_5929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!