Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mayısta 1 Milyar 430 Milyon Dolar Uluslararası Doğrudan Yatırım Girişi Gerçekleşti

Ekonomi Bakanlığı, Mayıs ayına ilişkin uluslararası doğrudan yatırım verilerini açıkladı. Buna göre, bu yılın Mayıs ayında 1 milyar 430 milyon dolar düzeyinde uluslararası doğrudan yatırım girişi gerçekleşti.

yapi.com.tr / AA
Mayısta 1 Milyar 430 Milyon Dolar Uluslararası Doğrudan Yatırım Girişi Gerçekleşti

Uluslararası yatırımcıların Türkiye'deki yeni veya mevcut şirketleri ile iştirak ettikleri yerli sermayeli şirketlerdeki ortaklık paylarına ilişkin transferleri içeren sermaye girişi, mayısta 1 milyar 341 milyon dolar oldu. Sermaye girişinin 1 milyar 114 milyon doları da imalat sektöründen geldi.
   
Ocak-Mayıs dönemi
   
Ocak-Mayıs döneminde ise net doğrudan yatırım girişi, 6 milyar 454 milyon dolar düzeyine ulaştı. Uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi 2012 yılının ilk 5 ayında 5 milyar 569 milyon dolar oldu. Söz konusu dönemde doğrudan yatırım girişinin 2 milyar 428 milyon doları da imalat sanayi sektöründen kaynaklandı.

Ocak-mayıs döneminde kurulan 586 adet uluslararası sermayeli şirketin, başta toptan ve perakende ticaret sektörü olmak üzere, gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri ile ulaştırma, haberleşme ve depolama hizmetleri sektörlerinde faaliyette bulundukları görüldü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mayista-1-milyar-430-milyon-dolar-uluslararasi-dogrudan-yatirim-girisi-gerceklesti_100822.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!