Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meclis Üyesinden Yolsuzluk İddiası

AKP’li Meclis Üyesi Hüseyin Çavuş İl Genel Meclisi toplantısında memurların ihalelerde yolsuzluk yaptığını İleri sürdü. Çavuş "Kapalı oturum yapın, hepsini anlatayım" dedi.

Milliyet Gazetesi
Meclis Üyesinden Yolsuzluk İddiası

AKP’li Meclis Üyesi Hüseyin Çavuş İl Genel Meclisi toplantısında memurların ihalelerde yolsuzluk yaptığını İleri sürdü. Çavuş "Kapalı oturum yapın, hepsini anlatayım" dedi.

İzmir İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. İl Özel İdaresi’nin memurlar tarafından soyulduğunu öne süren  AKP’li  İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Çavuş’u,  Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, "Memurları zan altında bırakıyorsunuz" diye uyardı.  Çavuş ise, ihalelerdeki yolsuzluk iddialarını anlatarak, "Dahası da var kapalı oturum yaparsak anlatırım" dedi. AKP’li Çavuş, yolsuzlukların 2.5 yıl öncesine dayandığını, bugünkü bürokratlarla ilgili bir şey söylemediğini ifade etti, şöyle konuştu:

İhalelerde şaibe var

"Biz geçen dönem ihalelerin çok yüksek fiyatla gittiğini, kırım yapılmadığını, müteahhitlerin kendi aralarında ihaleleri paylaştığını sayın Valimize ilettik. İzmir Bayındırlık İmar ve İskan Müdürlüğü’nün okullar için yaptığı ihaleler vardı. O ihaleler Özel İdare’nin içine çekildi. Özel İdare de  mimar ve mühendislerden oluşan ihale komisyonu kuruldu. Neden? Sadece bir tanesini söyleyeyim. Özel İdare olarak 26 okul yapılsın diye 32 milyon TL’yi İzmir Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne aktardık. Ama baktık ki bu parayla sene sonunda 17 okul yapılmış. Derslik başına 35 bin TL yerine 95 bin TL maliyet çıkarılmış. İmar Müdürüne nedenini sorduk, cevap veremedi."

Adrese  teslim işler

Bu türden çok olaya şahit olduklarını anlatan Çavuş şöyle devam etti: "Kapalı oturum yapın hepsini anlatayım. Daha bir sürü örnek var. Okullarda tadilat yapılıyor, ihale bedeli 65 bin TL, müteahhit kırım yapıyor 64 bin 980. Adrese teslim ihaleler yapılıyor, müteahhitler ihaleleri paylaşıyordu. Ödemiş’te beş köye su sondajı yapılacak, bu iş için 625 bin lira fiyat biçiliyor, beş müteahhit çağırılıyor, işleri tek tek alıyorlar. Verdikleri teklifler arasında biner lira var. Bu soygun değil mi? Hırsızlık değil mi? Vali’den ihaleyi iptal etmesini istedik ‘Biz bunları 30-35 bin liradan yaptırırız’ dedik. Ne oldu? Biz 5’ini 190 bin TL’ye ihale ettik. Şu anda sondaj ihaleleri devam ediyor ve hepsi 35-40 bin TL’den gidiyor. 1 metrekare parke taşın anahtar teslimi 15 lira. İl Sağlık Müdürlüğü’nden bize fatura geldi 39 lira. Biz reddettik. Bir daha bu şekilde ihale vermedik.

http://www.yapi.com.tr/haberler/meclis-uyesinden-yolsuzluk-iddiasi_73070.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!