Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Medrese Çevresine Düzenleme

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Çifte Minareli Medrese etrafında başlattığı çalışma tamamlanma aşamasına geldi. Medrese yanındaki işyerlerinin yapımının bitmesinden sonra çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Yeni Şafak Gazetesi



b>Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Çifte Minareli Medrese etrafında başlattığı çalışma tamamlanma aşamasına geldi. Medrese yanındaki işyerlerinin yapımının bitmesinden sonra çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı. Tarihi Çifte Minareli Medrese'nin doğu kesiminde bulunan harabe görünümündeki işyerleri önceki yıl yıkılarak yerine Selçuklu mimarisini andıran yeni işyerlerinin yapımına başlanmıştı.

Tarihe saygı yolunda önemli bir adım atıldığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Bu topraklardaki Türk'ün mührü niteliğindeki tarihi varlıklarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Bu yolda yaptığımız çalışmalardan birini de Çifte Minareli Medrese etrafındaki çalışmamız oluşturuyordu. İki sezondur süren çalışma da sona yaklaştık. Şu an çevre düzenlemesi yapılan işyerlerin açılışı bu ay içinde yapılacak" diye konuştu. Öte yandan, Çifte Minareler'in bir parçasıymış gibi bir mimariye sahip işyerlerinin çevre düzenlemesinde ise ilk kez rulo çim kullanıldı. İstanbul'dan getirilen rulo çimin yaklaşık bin metrekare alanda kullanılacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/medrese-cevresine-duzenleme_56744.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!