Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mehmet Canpolat: "Bizim Ürünümüzde Kanserojen Madde Yok".

Türkiye'ye ısıl ahşap üretim teknolojisini getiren Nova Orman Ürünleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Canpolat, yapi.com.tr'ye bu yeni teknolojiyle ilgili bilgi verdi.

yapi.com.tr
1 Mehmet Canpolat: "Bizim Ürünümüzde Kanserojen Madde Yok".

ürkiye'ye ısıl ahşap üretim teknolojisini getiren Nova Orman Ürünleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Canpolat, www.yapi.com.tr'ye bu yeni teknolojiyle ilgili bilgi verdi.

Mehmet Bey Nova Orman Ürünleri'nin faaliyet alanlarını bize tanıtır mısınız?

Nova Orman Ürünleri Ticaret A.Ş. 2005 yılında İstanbul'da kuruldu. Kuruluş amacı Türkiye'de ısıl ahşap teknolojisini üretmekti. Bu teknoloji Finlandiyalılar tarafından bulunmuş, geliştirilmiş bir teknolojidir. Dünyada 9 ülkede bulunuyor bu teknoloji. Türkiye'ye de biz getirdik, Türk insanının daha kaliteli, daha doğal, daha uzun ömürlü ahşap malzeme kullanması amacıyla bu teknolojiyi sunduk. Gerede'de 29 bin metrekare açık, 5 bin metrekare açık alanda kurulu fabrikamız var. Aylık üretim kapasitesi 2 bin 500 metreküp. Bunun dışında Nova Orman Ürünleri'nin 'Novawood' diye bir patenti var. 'Thermawood' üretiyor fabrikamız, Thermawood ısıl ahşap demek. Ahşabı 215 derecede ısıl işleme tabi tutuyoruz, herhangi bir kimyasal madde kullanmadan, su buharı ve yüksek ısıyla ahşabı ısıtıyoruz ve son kullanıcının hizmetine sunuyoruz. Malzememiz, cephe kaplamalarında, cephe aksesuarlarında, balkon parapetlerinde, kepenk, panjur ve güneş panellerinde, havuz kenarlarında, dış ve iç kapılarda, bahçe mobilyalarında, sauna, banyo ve mutfak teçhizatında, mobilyalarda, iç mekânlarda, kapı ve pencere elemanlarında ve aklınıza gelebilecek ahşabın kullanılabildiği her yerde kullanılabiliyor. Ürünümüzün ömrü çok uzundur, insan sağlığına zararı yoktur, tamamen doğaldır. Isıl işlem sayesinde ahşabın kullanım ömrü 40-50 yıla kadar uzatılabiliyor. Doğa dostu ve hiçbir canlının sağlığını tehdit etmeyen bu malzemenin görünümü doğaldır. Renk homojenliği vardır ve hava şartlarına karşı ahşabın dayanıklılığı artar. Ahşapta bükülme ve dönme olmaz, stabilitesi artar. Ahşap, ısıl işlem sonrasında küf, mantar, böcek, ahşap kurdu gibi bitkisel ve hayvansal zararlara karşı son derece dayanıklı hale gelir.

Müşterilerinizden en çok talebi hangi ürün çeşitlerinizi için alıyorsunuz?

Talepler değişiyor. Böyle bir ürünü Türkiye'de ürettiğimiz için müşterilerimiz çok mutlu. Bu ürün daha önce Finlandiya'dan ithal ediliyordu. Müşterilerimizin çoğu Akdeniz Bölgesi'nde; dış cephe kaplaması, havuz kenarı, yürüme yolu, park- bahçe mobilyası; İç Anadolu'da iç mekân mobilyası, lambri, masif parke, panel olarak kullanıyorlar. Masif parke en az 100 kere zımparalanabiliyor. Talepler bölgelere göre değişebiliyor. Belediyelerin park-bahçelerine baktığımızda, emprenye edilmiş ürünler kullandıklarını görüyoruz. Bizim ürünümüzde kanserojen bir madde yok. Belediyeler park bahçe mobilyaları, çocuk oyun alanları talep ediyorlar.

Ankara Fuarı'na ilk kez mi katılıyorsunuz?

Evet, ilk kez katılıyoruz. Ankara Fuarı'nda malzememizi tanıtmaya çalışıyoruz. Memnunuz fuardan. İlgiden de memnunuz. 2007 yılı için de ürünümüzü tanıtmak üzere büyük bir kampanya düşünüyoruz.

Önümüzdeki aylarda yeni bir ürün çıkarmayı düşünüyor musunuz?

Fabrikamızın esas yaptığı şey kereste üretmek. Şu anda müşterilerimizin taleplerine göre üretim yapıyoruz. Branşlaşma konusunda Almanlarla görüşüyoruz özellikle masif parke, bahçe mobilyaları, eve havuz kenarları konusunda. İKEA ile de görüşüyoruz ancak henüz netleşmiş bir şey yok.


Röportaj: Sena Özfiliz
Fotoğraflar: Tufan Sağnak

http://www.yapi.com.tr/haberler/mehmet-canpolat-bizim-urunumuzde-kanserojen-madde-yok-_48383.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • kendi köyüme güzel bir ahşap ev yaptırmak istiyorum orman köyü olduğumuz için 10 mt tomruk çam istikakımız var. 130 m2 4+1 Ahşap evin bana maliyeti ne olur ve ödeme şartlarınız nasıl acaba? ugur.ozer@hotmail.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!