Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mekke'deki Facianın Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

Hac için 2,5 milyonu aşkın hacı adayının bulunduğu Mekke’de geçen cuma yaşanan vinç faciasının yeni görüntüleri ortaya çıktı

yapi.com.tr
Mekke'deki Facianın Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

Vincin devrilme anından önce çekilmeye başlanan görüntüde, iddiaların aksine vincin üzerine yıldırım düşmediği ve fırtınanın şiddeti net olarak görülüyor. Çıkan fırtına önüne ne katarsa götürürken, orada bulunan insanların bağrışmalarıyla birlikte vincin duruş şekli ve Kabe’nin üzerine nasıl yıkıldığı açıkça görülüyor.

Hürriyet Gazetesi'nde Fatma Aksu imzasıyla yayımlanan habere göre Kral Selman Bin Abdülaziz’in talimatı doğrultusunda başlatılan soruşturma sürerken, yapılan incelemeler vincin sahibi Bin Ladin Şirketi’nin olayda ihmali olduğunu gösteriyor.

Vincin hatalı parklandığı ve parklanma sırasında denge ağırlıklarının olmadığı tespit edildi. Olayın hemen ardından, şirketin üst düzey yöneticilerine yurt dışına çıkma yasağı getirildi. Şirket yöneticileri ve olayda sorumluluğu olanlar şeriat kurallarına göre yargılanacak.  

8'i Türk 111 kişi hayatını kaybetti

Suudi Arabistan’ın önde gelen şirketlerinden Bin Ladin Grubu tarafından yürütülen Kabe’yi Genişletme Projesi çalışmaları nedeniyle Harem-i Şerif’in dışında bulunan dünyanın en büyük kule vinçlerinden biri hacı adaylarının üzerine devrilmişti. Tarihin en büyük facialarından biri olarak kayda geçen olayda sekizi Türk 111 kişi hayatını kaybetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mekkedeki-facianin-yeni-goruntuleri-ortaya-cikti_134118.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!