Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Menemen Ovası Korunmalıdır"

Meslek odaları Menemen Ovası’nda yapılacak serbest bölgenin büyük ovaya ve verimli tarım topraklarına olası olumsuz etkilerinin incelenmesi ve bu yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

yapi.com.tr
"Menemen Ovası Korunmalıdır" (Fotoğraf: AA)

Yerel seçim öncesi başkanvekili iken gerçekleştirdiği taşınmazların satışlarıyla gündeme gelen AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan seçimi kazanmasının ardından arazi satışlarına devam ediyor. Satışa çıkarılan arazilerden biri Menemen Ovası’nın 2022 yılında serbest bölge ilan edilmesinin ardından satışa çıkarılan Maltepe Mahallesi'ndeki 1520 parseldeki 1 milyon 501 bin 130 metrekarelik tarla vasfındaki taşınmaz oldu.

Evrensel’den Ramis Sağlam’ın haberine göre; TMMOB'a bağlı Şehir Plancıları Odası (ŞPO) ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubelerinin kamu yararına açıkça aykırı olduğunu belirttiği “Menemen Serbest Bölgesi” ilanının iptali istemi ile açtıkları dava da devam ediyor.

Menemen Ovası'na zarar vereceği için satışa tepki gösteren meslek odaları, serbest bölge kararının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ana kararlarına ve 3194 sayılı İmar Kanunu’na uygun olmadığına dikkat çekti.

Meslek odaları 21 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Menemen Ovası (Gediz) Büyükova koruma alanı içerisinde bulunan bölgenin yapılacak faaliyet itibariyle büyük ovaya ve verimli tarım topraklarına olası olumsuz etkilerinin incelenmesi ve bu yönüyle değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çevresel etki değerlendirmesi yapılan plan açıklama raporunda ilgili değişikliğin büyük ovaya, verimli tarım topraklarına ve sulak alana olası olumsuz etkileri değerlendirilmişti. Plan kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kurum görüşünde "Gediz Deltası Tampon Bölgesi sınırları içerisinde kalan kesimde serbest bölge sanayi alanı kurulmasının mer-i mevzuat kapsamında uygun olmadığı" belirtilmiş ancak plan değişikliği kurum görüşüne aykırı olarak onaylandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/menemen-ovasi-korunmalidir_204649.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!