Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mercimek Kralı, İnşaata Girdi

Dünya mercimek ticaretinin yüzde 45'ini kontrol eden Mersinli işadamı Hüseyin Aslan, İstanbul'un merkezî semtlerinde 2008 yılında aldığı arsalarda ofis inşasına başladı. Şirketin iddiası, metrekare başına 4 dolar olan ofis hizmetlerini 2 dolara vermek.

Zaman Gazetesi
Mercimek Kralı, İnşaata Girdi

Dünyada mercimek ticaretinin yüzde 45'ini elinde bulunduran Mersinli işadamı Hüseyin Aslan, İstanbul'da topladığı arsalarla hızlı bir şekilde inşaat işine girdi. Ar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, bir süre önce de akaryakıt istasyonu Full ile enerji sektörüne adım atmıştı. 2008 yılında İstanbul'un en değerli semtlerinde arsa toplayan Hüseyin Aslan, bunlardan ruhsat aldığı ilk projesi Şişli Bomonti'de 28 katlı 24 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bir ofis binasının inşasına başladı. Arista ismi verilen projenin tanıtımı için dün basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Aslan, İstanbul'da ofis aidatlarının metrekare başına 4 dolar olduğunu, kendilerinin ise bunun yarısı olan 2 dolarla aynı hizmetleri verecek bir ofis inşa edeceklerini söyledi. 28 katlı olacak Arista'da satış bedeli metrekare başına 4 bin 500 ile 6 bin 600 lira olarak belirlendi. Binanın işletmesini de kendilerinin yapacağını belirten Aslan, yatırım amacıyla ofis alacaklara metrekaresi 20 dolardan bir aylık kiralama garantisi verdiklerini açıkladı. Aslan, kiralayan olmaması halinde ofis sahibine bu ücreti kendilerinin ödeyeceğini kaydetti. Ofisler 18 ayda teslim edilecek.

Arista'yı inşa edecek Ar Grubu şirketi ISTA Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, kendilerinin binayı 12 ayda teslim etmeyi planladıklarını ve kira getirisinin de metrekarede 40 dolar olmasını beklediklerini söyledi. Arista'nın arsa bedeli ve inşa maliyeti 60 milyon dolar olarak açıklandı. Hüseyin Aslan, başlangıçta binayı yönetecek şirkete bir Rolls Royce ve S serisi üç Mercedes otomobil ve iki deniz taksi hizmeti verecek tekne hibe edeceğini açıkladı.

Arista'da 150 ofis sahibinin olacağını belirten Timuçin Yalı ise, "Diğer arsalarımızla birlikte sayı bine ulaştığında üyeler helikopter ve uçak hizmeti bile alabilir." dedi. Timuçin Yalı, 2008 yılında İstanbul Ataköy'de 25 dönüm, Ataşehir'de 15, Maslak'ta 44, Balmumcu'da 8,5 dönüm arsa aldıklarını; bu arsalarda otel, ofis ve rezidans yapmak üzere çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Ar Şirketler Grubu'nun bu yılki ciro beklentisinin yüzde 65'i gıda satışı geliri olmak üzere 2 milyar dolar olduğunu belirten Yalı, 2012 yılı hedeflerinin ise 3 milyar dolar olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mercimek-krali-insaata-girdi_87333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!