Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mermer Rezervleri İşlenmeyi Bekliyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir dağ silsilesi şeklinde Darende ilçesine doğru uzayan mermer rezervleri mermer ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulmasını bekliyor.

yapi.com.tr / AA
Mermer Rezervleri İşlenmeyi Bekliyor

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, Darende ilçesine kadar dağ silsilesi şeklinde uzayan bir mermer rezervi olduğuna işaret etti.

Bu mermer rezervinin değişik renklerde olduğuna dikkati çeken Yumrutepe, 4 ocağın burada mermer çıkardığını belirtti.

Birçok firmanın da Akçadağ'da belirledikleri mermer rezervi bulunan koordinatların tahsisleri aldığını belirten Yumrutepe, bu iş adamlarının mermer ocağı açmak için tahsis yaptırdıkları halde sermaye sıkıntısı nedeniyle henüz işe başlamadıklarını ifade etti.

Şu anda Akçadağ ilçesinden çıkarılan mermerlerin kütle halinde Çin'e gönderildiğinden yakınan Yumrutepe, bu mermerlerin işlenmesi halinde ülke ekonomisine sağlayacağı katkıya işaret etti.

İlçeye mermer ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için gerekli çalışmaların uzun zamandır yürütüldüğüne değinen Yumrutepe, şu anda Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ilçeye kurulması için çalışmaları devam eden Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tüzel kişiliğini onayladığını kaydetti.

Yumrutepe, şunları aktardı:

''Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin müteşebbis teşekkülü de oluşturuldu. Yaylımlı köyü mevkisindeki bin 250 dönüm alanda kurulacak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kadastro çalışmaları da yapılacak. Bu çalışan ocaklarımız kütle halinde çıkardıkları mermerlerini burada işleyip Akçadağ'ımıza, Malatya'mıza ve ülkemize katma değer sağlayacaklar.''

Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar da, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tüzel kişiliğinin onaylandığını belirtti.

Gelecek hafta müteşebbis heyetin toplanacağını anlatan Koşar, toplantının ardından kadastro çalışmaların da başlatılacağına değindi.

12 ülke işlenmiş mermer bekliyor

Darende ilçesine doğru bir dağ silsilesi şeklinde olduğu belirtilen mermer rezervine işaret eden Koşar, şunları kaydetti:

''Bu rezerv hasar görmemiş bir coğrafyada. İlçemiz hiç deprem yaşamadığı için yer altı yer üstü kaynakları kendini koruyor. Asırlarca yetecek bir mermer rezervi var. Şu anda dünyanın 12 ülkesi Akçadağ mermerini talep ediyor. Ancak şu anda mermerimiz kütle halinde çıkıyor. Bu ülkeler mermeri işlenmiş olarak talep ediyor. Bu nedenle Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni bu sene faaliyete geçirmek için çalışıyoruz.''

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/mermer-rezervleri-islenmeyi-bekliyor_85694.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!