Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Merosa Yalova'daki Eski Arboretuma 250 Milyon TL Yatıracak

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, kentteki eski arboretum alanının ihalesini kazanan Suudi Arabistan kökenli firmanın yaklaşık 250 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı öngördüğünü belirterek, ''Ortadoğu'nun ve bu bölgenin en büyük turizm yatırımını yapmayı planlıyorlar'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Merosa Yalova'daki Eski Arboretuma 250 Milyon TL Yatıracak

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Belediye Meclisi toplantısında, meclis üyelerine eski arboretum alanında turizm tesisi yapılması için düzenlenen satış ihalesi hakkında bilgi verdi. İhaleye 'olur' verdiklerini belirten Koçal, ''Arboretumu 3 parçaya bölerek ihaleye çıkmıştık. 15 dönüm, 13 dönüm ve 10 dönüm olarak. Bir de ilave olarak daha önceden çıkmadığımız 2 tane 7,5 dönüm vardı. Onları da ihaleye çıkarmıştık. Bu 2 tane 7,5 dönüme bir de 15 ve 13 dönüme talipli çıktı. 7,5 dönüme aynı kişi teklif verdi. Ancak verdiği teklifte muhammen bedele bağlı olarak usul hatası yapmış. O nedenle ihale dışı kabul edildi. O yüzden ihale 10 dönüm ve 15 dönümde gerçekleşti. Olurlarını verdik satış muamelesi de bitti'' diye konuştu.
    
Kral Abdullah'ın finanse ettiği firma
    
Koçal, ihaleyi kazanan Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın finanse ettiği 'Merosa' adlı şirketin eski arboretum üzerine Ortadoğu'nun ve bölgenin en büyük yatırımını yapacağını kaydetti. Arboretumu bir bütün olarak isteyen şirketin önümüzdeki günlerde şartları yerine getirerek araziyi alacağını belirten Koçal, şunları kaydetti:

''Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından finanse edilen Suudi Arabistan kökenli 'Merosa' isimli bir firma bu. Onlar şu anda Sapanca'da da sayısı bir hayli fazla olan villalar yapıyorlar. Bunların tamamı Araplara verilecek. Yalova'da da yatırım yapma kararı almışlar. Ancak böyle bir parselde değil tamamında yatırım yapmak istiyorlar. Dolayısıyla arboretumun tamamını Merosa alacak. Yaklaşık 250 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı öngörüyorlar. Ortadoğu'nun ve bu bölgenin en büyük turizm yatırımını yapmayı planlıyorlar. Bu Yalova için çok iyi bir şey. Bu yatırım zengin Ortadoğuluların Yalova'ya gelmesi anlamına geliyor. Hem yatırımın büyüklüğü hem de oluşturacağı turizm potansiyeli itibarı ile Yalova'ya önemli katkılar sağlayacak. Önümüzdeki günlerde tamamının satışını gerçekleştireceğiz.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/merosa-yalovadaki-eski-arboretuma-250-milyon-tl-yatiracak_102892.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!