Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mersin Akkuyu’daki Santral Devreye Alındı!

Mersin'in Gülnar İlçesine bağlı Büyükeceli Beldesindeki Camiye Norm Enerji Sistemleri tarafından Güneş Enerji Santrali (GES) kuruldu.

yapi.com.tr
Mersin Akkuyu’daki Santral Devreye Alındı!

Norm Enerji Sitemleri, Silifke’ye yaklaşık 1 saat mesafede, Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santral alanına ise yürüme mesafesindeki Büyükeceli Beldesi Camiine Güneş Enerji Santralı (GES) kurdu. Maliyeti Greenpeace tarafından karşılanan proje Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GENSED tarafından da desteklendi.

2,25 kW gücündeki sistem Büyükeceli Camiinin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Norm Enerji Sistemleri tarafından geliştirilen ‘şebeke bağlantılı sistem’de 10 adet 225Wp model Sunrise güneş paneli ve 1 adet ‘grid invertör’ mevcut.

Yerli, yenilenebilir, ekonomik ve çevre dostu

Yılda yaklaşık 3500 kWh elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip sistem, bugünkü elektrik fiyatları ile de yılda yaklaşık 1.000 TL tasarruf sağlıyor. Temiz enerji kullanımı sayesinde yaklaşık 2100 kg karbon (CO2) salınımını engelleniyor. Çevre dostu sistem sayesinde, bundan böyle her yıl 6 adet yetişmiş ağaç kesilmekten kurtulacak. Sistemin öngörülen işletme ömrü ise 50 yıl.

Sistemin devreye alınması üzerine açıklama yapan Norm Enerji Sistemleri Şirket Müdürü İbrahim Erkan Yenen, “Türkiye’de bir camide uygulanan ilk sistem olma özelliğine sahip GES’in çalışma prensibi, tüm dünyada yaygın ve etkin çalışan SOLAR PV sistemler gibi. Bilindiği üzere günümüzde 500 kW altı güçler için lisans ve izin zorunluluğu bulunmamakta. Yani bireyler, kurumlar veya işletmelerin kendi elektriğini üretmesi mümkün” dedi.



Sosyal sorumluluk

Yöre insanı ve Türkiye kamuoyunda çevreye ve güneş enerjisine dair farkındalık yaratacak projeyi, bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini kaydeden Norm Enerji Sistemleri Şirket Müdürü Yenen, güneş enerjisinde Türkiye’nin yüzde 50’si kadar potansiyeli olan Almanya’da sektörün ve uygulamaların çok gelişmiş olduğunu hatırlattı.

Yenen, “Mekanik, elektrik, ulaşım, konaklama gibi hizmetlerin yöreden sağlanmasına özen gösterilen projede sadece supervizör hizmeti sağladık. Bilindiği üzere sektörün gelişmesi ile birlikte çok yeni iş sahaları ve istihdam imkanı doğacak. Garantili alım tarife uygulaması olan ülkelerde aynı sistemler kendilerini çok daha kısa sürede amorti edebiliyor ve uzun yıllar bedava elektrik kullanımı olanağı bulunuyor. Sağlıklı bir arz-talep dengesi yakalandığında Ar-Ge, imalat, uygulama ve hatta yurt dışına satış imkanı ülkemizde de kendiliğinden gelişecektir” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/mersin-akkuyudaki-santral-devreye-alindi_83971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!