Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mesa Altı Ortakla 40 Yılı Devirdi

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Yönetim Kurulu Başkanvekili Özhan Akçalı, Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz ve Aslı Tokatlı ile Koordinatör Nejat Elaldı’nın yer aldığı toplantıda Ankaralı Mesa’nın 40 yılı ilk kez basına anlatıldı.

Radikal Gazetesi
Mesa Altı Ortakla 40 Yılı Devirdi

ODTÜ’de, İTÜ’de Ankara Siyasal’da okuyan altı çoğu mimar arkadaşın hocalarıyla birlikte 1969’da Ankara’da kurduğu ve bu yıl 40. yaşını kutlayan Mesa Mesken Sanayi A.Ş., 6.5 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Yönetim Kurulu Başkanvekili Özhan Akçalı, Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz ve Aslı Tokatlı ile Koordinatör Nejat Elaldı’nın yer aldığı toplantıda Ankaralı Mesa’nın 40 yılı ilk kez basına anlatıldı.

Dünyada ilk 225’in içinde

Geçen yıl dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması arasına girdiklerini, Türkiye’de toplukonut yaklaşımını tamamıyla değiştirerek, ilk kez insanı ve binayı çevresiyle birlikte ele alan site anlayışını hayata geçirdiklerini belirten Erhan Boysanoğlu, Mesa’nın standardını ve kalitenin elde edilmesinde başvurulan bir referans olduğunu belirtti. Boysanoğlu, “Mesa okul gibidir. Ayrıca bizden önce akıllı evin adı bile yoktu” dedi.

‘60 bin konutu geçtik’

60 bin aileyi konut sahibi yaptıklarını belirten Boysanoğlu şöyle dedi: “Eskiden konut ‘yap-sat’tı. Bugün ‘sat-yap’ ise bu yöntemi biz icat ettik. 40 yılda üçüncü nesile hizmet verir hale geldik. İlk müşterilerimizin torunları şimdi müşterimiz. Türkiye’yeye site kavramını biz getirdik. Altyapı ve çevre düzenlemesini de içeren, tasarımından tamamlanmasına, üretimin her aşamasında Mesa imzası bulunan yaklaşık 7 milyon m2 alana sahip 60 binden fazla konut yaptık. Yurtiçinde 500 bin m2/yıl düzeyinde bir inşaat kapasitesine sahibiz. İnşa ettiğimiz binaları sahiplerine özel garantiyle teslim ediyoruz. Kullanımda çıkabilecek kusurları altı ay boyunca gideriyoruz.”

40 yılda sekiz kriz gördük

“40 yıllık iş hayatımızda sekiz kriz gördük, krizlere sezinleme duygumuz geliştirdik” diyen Erhan Boysanoğlu Libya, Azerbaycan, Kazakistan, Letonya ve Polonya’da yatırımlara hız verdiklerini belirtti. Ekonomik daralma dönemlerinde taahhüt işinin daha çok önem kazandığına dikkat çeken Boysanoğlu, “Libya’da taahhüt işine asılıyoruz. Bu ülke ve Azerbaycan’da yeni taahhüt işlerine başlıyoruz. Kazakistan’da işleri ağırdan alıyoruz ama burada ticaret merkezi yatırımımız var. Polonya’da 1300 konutluk projemize başlamak için hevesliyiz ama krizin derinliğine göre buna karar vereceğiz. Letonya Riga’da ise 250 milyon avroluk projeyi tamamlayacağız” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/mesa-alti-ortakla-40-yili-devirdi_66180.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!