Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metro Çatlağı

İzmir İnönü Caddesi, Çeşme Durağı 266 numarada bulunan 24 daireli Hatay Apartmanı’nın iki bodrum katında bulunan dört dairesinin duvar sıvaları metro inşaatındaki çalışma nedeniyle döküldü.

Hürriyet Ege
Metro Çatlağı

İzmir İnönü Caddesi, Çeşme Durağı 266 numarada bulunan 24 daireli Hatay Apartmanı’nın iki bodrum katında bulunan dört dairesinin duvar sıvaları metro inşaatındaki çalışma nedeniyle döküldü.

Alışveriş için dışarı çıktığını söyleyen Nermin Göksu, “Metro çalışması nedeniyle sürekli olarak bir gürültü içerisindeyiz. Dışardan eve geldikten sonra salon duvarında bir tuhaflık gördüm yakından bakınca kırık gibi duruyordu. Duvardaki sıvaların kabarmış olduğunu gördüm. Komşularıma sordum karşı komşumla üst kattaki komşularımda da aynı şey vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne haber verdim” diye konuştu.

Sıvalar döküldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni aradığını belirten Göksu, “Metro inşaatını yapan firmanın personeli ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden yetkililer ancak geldiler. İnşaat firmasının işçileri duvardaki sıvayı söktü, üniversiteden gelenler de kirişleri kontrol ederek, bir çatlama olup olmadığını kontrol etmek için bir cihaz yerleştirdiler” dedi.

Çatlaklar oluştu

Metro inşaatı nedeniyle sıkıntılı günler yaşadıklarını sözlerine ekleyen Göksu, apartmanın bahçesinde ve bahçe duvarlarında da çatlakların meydana geldiğini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İnönü Caddesi üzerinde bulunan bazı binaların metro inşaatı boyunca izlendiğini, ortada korkulacak bir durumun olmadığını, Hatay Apartmanı’nın altında İzmirspor İstasyonu’nun merdivenlerinin çıkacağını belirterek, “İstasyon merdivenleri çıkacağı için o bölgedeki binaların alt kısımları şemsiye yöntemi ile güçlendiriliyor. Bu güçlendirme çalışması sırasında oluşan çatlaklar vatandaşlardan gelen şikayet üzerine uzmanlar tarafından yerinde gidip incelendi. Korkulacak bir durum yok” şeklinde konuştular.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/metro-catlagi_81359.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!