Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Metro İhalesini Yargı İptal Etti ama Çalışmalar Sürüyor

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ama ihaleyi alan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor.

yapi.com.tr
Metro İhalesini Yargı İptal Etti ama Çalışmalar Sürüyor

Bursa Şehir Hastanesi metro inşaatı, yargının ihaleyi 2. kez iptal etmesine rağmen devam ediyor. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “İdari yargı kararına rağmen firma hukuk tanımaz bir tutumla çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi aklımızda bazı sorular var. Bu firmaya hukuk garantisi mi verdiler? Bu firmaya hangi hukuki çerçeve içerisinde hak ediş ödemesi yapılıyor?” diye sordu.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; Karaca, sözlerine şöyle devam etti: “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, 2018 yılında Bursa kamuoyu gündemine getirdiğinde, bu hattın yapım bedelini 600 milyon lira olarak ilan etmişti. Bir yıl kadar sonra yapılan ihalede ise yaklaşık 3 katına ihale edildi. Bu fahiş fiyat artışına toplumun birçok kesiminden tepki geldi.

Bu tepkilerden sonra Danıştay’ın iptal ettiği ihale ikinci kez yapıldı ve bu kez 342 milyon lira daha fazla bir fiyatla yine aynı firmaya verildi.

Fakat rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle Ankara İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiş olmasına rağmen ihaleyi alan firma çalışmaya devam ediyor. Şimdi kaygımız şu. Acaba aynı firmaya bu kez daha fazla bir fiyatla mı, daha fazla bir hak edişle mi bu ihale verilecek?”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metro-ihalesini-yargi-iptal-etti-ama-calismalar-suruyor_187609.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!