Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB’den Metro İstasyonu için Kusurlu ve Eksik İş Cezası

İBB’nin açılışını yaptıktan 6 ay sonra su ve izolasyon sorunu nedeniyle kapatılan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun Mecidiyeköy İstasyonu’nda yüklenici firmaya kusurlu ve eksik iş nedeniyle cezai yaptırım uyguladığı öğrenildi.

yapi.com.tr
İBB’den Metro İstasyonu için Kusurlu ve Eksik İş Cezası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kabataş- Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattını, 28 Ekim 2020'de İstanbulluların hizmetine açtı.

Yoğun olarak kullanılmaya başlayan hattın Mecidiyeköy istasyonu, 7 Nisan günü bakım onarım çalışmaları nedeniyle işletmeye kapatıldı. Hat açıldıktan 6 ay sonra ortaya çıkan sorun, soru işaretleri yarattı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; İBB, Mecidiyeköy-Mahmutbey hattındaki kusurlu ve eksik işlerin verilen süre içerisinde tamamlanmaması nedeniyle sözleşmeden doğan hakkını kullanarak bir dizi cezai yaptırım uyguladı.

Bu kusurlu işlerin ana kalemi, tünel içi izolasyon ve su sızıntısı problemleri oldu. Tünel içerisine beklenmedik yoğun su gelişi yapısal deformasyona neden olduğu için bölgedeki tünel inşaatı, yüklenici firma tarafından tekrar yapılmaya başlandı.

Yeniden yapılan tünel inşaatı için İBB tarafından ayrı bir ödeme yapılmayacağı öğrenildi. Yüklenici firmaya ayrıca sözleşme tutarının belirli bir oranında ceza bedelinin de günlük olarak haziran ayından itibaren uygulanmaya başlandığı kaydedildi.

Yolcu kaybının zararı da tahsil edilecek
Hattın Çağlayan-Mecidiyeköy arasının kapalı olması ve yolcuların diğer duraklara ücretsiz otobüslerle taşınması nedeniyle İBB'nin uğradığı maddi zararın, istasyonun kapandığı 7 Nisan'dan itibaren yüklenici firmadan talep edileceği öğrenildi.

Nisan ayından beri kapalı olan istasyonun ekim ayının sonunda açılmasının planlandığı belirtildi. Hattın yüklenicisi, Gülermak-Kolin-Kalyon konsorsiyumu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbden-metro-istasyonu-icin-kusurlu-ve-eksik-is-cezasi_186447.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!