Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metro İstasyonunu 'Hak'lar Süsleyecek

Avrupa'da olduğu gibi, İstanbul'da bazı metro istasyonlarına İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin maddeleri yazılacak.

Radikal/Mahmut Hamsici
Metro İstasyonunu 'Hak'lar Süsleyecek

vrupa'da olduğu gibi, İstanbul'da bazı metro istasyonlarına İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin maddeleri yazılacak.

İstanbul'u 2010 yılında Avrupa kültür başkenti yapma çabaları sürerken, kenti, çağdaş dünya kentleri arasına sokacak başka bir proje daha gündeme geldi. Dünya çapında kültürel çeşitliliği, evrensel insan hakları ilke ve değerleriyle sanatsal yaratıcılığı birleştiren kent projeleri üreten Inscrire isimli Fransa merkezli sivil toplum örgütü 'İstanbul'da İnsan Hakları Temalı Metro İstasyonu Projesi'ni kamuoyuna sundu.

Amaç: Bilinç oluşturmak

Avrupa'nın önemli başkentlerinde yaşama geçirilen proje doğrultusunda İstanbul'da bazı metro istasyonlarına İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ndeki maddelerin, çocuklar ve uzmanlar tarafından seramik üzerine harf ve işaretle yazılması planlanıyor.
Projenin hedefi, insan hakları konusunda bilinç oluşturmak, kamusal alanları yenilemek ve toplumun dezavantajlı kesimlerine el sanatları eğitimi vermek. Proje bu anlamda hem insan hakları, hem kültür-sanat, hem kentsel tasarım, hem de mesleki eğitim projesi olarak tanımlanıyor.

Proje yöneticisi Philippe Nothomb, projenin, bir şeyler empoze etme amacı taşımadığını söyledi. Nothomb'a göre öneri kabul edildiği takdirde sivil toplum örgütleri, devlet kurumları ve yerel yönetim bir araya gelerek projeyi somutlaştıracak ve iki yılda hayata geçecek. Projenin hem kültürel çeşitliliği, evrensel insan hakları ilke ve değerlerini hem de sanatsal yaratıcılığı birleştiren bir proje olduğunu belirten Nothomb, bütçenin ise kentin toplu taşıma bütçesi, bu yetmezse bakanlıklar, dernekler ve özel sektör tarafından karşılanacağını ifade etti.

Projenin Türkiye'de uygulanması için girişimde bulunan İnsan Yerleşimleri Derneği, Dışişleri Bakanlığı' nın projeye olumlu baktığını açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metro-istasyonunu-haklar-susleyecek_30716.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!