Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Metrobüs’ Yola Çıktı Bir Kere

Zincirlikuyu-Avcılar hattının açılmasından sonra metrobüs Boğaz Köprüsü'nü geçecek. Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının 2009'un Şubat ayında bitirilmesi planlanıyor. Metrobüsün Avcılar ile Zincirlikuyu arasındaki hattında ilk deneme seferi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Avcılar metrobüs son

Radikal Gazetesi
'Metrobüs’ Yola Çıktı Bir Kere

br >
Okulların açılışı
 
Gazetecilerin yarın okulların açılması dolayısıyla alınan önlemlere ilişkin sorularını da yanıtlayan Topbaş, yarın İstanbul’da ekstra bir trafik beklemediklerini belirterek, İstanbullular’dan bu konuda hassasiyet beklediklerini söyledi. Son 2 yıldır eğitim haftasına gayet iyi başlandığını ifade eden Topbaş, şöyle konuştu: "Geçen yıl bir problem yaşanmadı. Bu yıl da yaşanacağına inanmıyorum. Artık İstanbullular bu medeniyet kenti İstanbul’da nasıl davranacaklarını biliyorlar. Özellikle pik saatlerde bireysel araçlarını tercih etmemelerini istiyoruz. Ayrıca biz ilk 3 gün için sabah 06.00-10.00 saatleri ve akşam da 16.00-20.00 arasında tüm toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptık. Gerekli tedbirler alındı. Yol güzergahları ona göre düzenlendi. Trafiğe mani olacak çalışmalar durduruldu. Bin civarında zabıta trafiğe destek verecek. İstanbullular hassasiyet gösterirse sıkıntı yaşanacağına inanmıyorum."

Taksi ücretleri

Alınan önlemler arasında bulunan taksi ücretlerinde yarı fiyat uygulamasına bazı taksicilerin karşı çıktığına ilişkin anımsatma üzerine de Topbaş, "Taksicilerden böyle bir beklentimiz vardı. Geçen yıl dernek başkanları ilan etmişti. Artık bu şehirde bireysel araç yerine taksi kullanın diyoruz. Normal zamanlarda da diyorum" dedi. "Yarın taksiye binenlerle taksiciler arasında ücret tartışması yaşanabilir mi?" sorusu üzerine de Topbaş, "Bu uygulama bir tavsiye. Bu konuda taksicilerden ’Ben buna uymuyorum’ diyen olursa uymaz ama bir noktada bu daha fazla taksi tercih edilecek anlamına geliyor. Okulların açıldığı ilk 3 gün bizim belirttiğimiz saatler arasında taksilerde de bu jest yapılırsa vatandaş daha çok taksiyi tercih eder diye düşünüyoruz. Taksicilerde buna destek verirse, İstanbullular da memnun olur" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/metrobus-yola-cikti-bir-kere_63512.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!