Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metrobüsten Etkilenen Minibüslerin Yeni Hatları Belli Oluyor

D-100 aksında Metrobüs’ten etkilenen minibüsler ile Sultançiftliği – Edirnekapı raylı sisteminden etkilenen minibüslerin hat planlama çalışmaları tamamlandı. Bugün yapılacak kura çekimi ile havuza alınacak minibüseler ve yeni güzergâhları belirlenecek.

ibb.gov.tr
Metrobüsten Etkilenen Minibüslerin Yeni Hatları Belli Oluyor

b>D-100 aksında Metrobüs’ten etkilenen minibüsler ile Sultançiftliği – Edirnekapı raylı sisteminden etkilenen minibüslerin hat planlama çalışmaları tamamlandı. Bugün yapılacak kura çekimi ile havuza alınacak minibüseler ve yeni güzergâhları belirlenecek. Kura çekimi, saat 13:00’da Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi Haliç Salonu'nda UKOME yetkilileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ilgili birlik ve oda temsilcileri ile minibüs esnafının katılımıyla gerçekleştirilecek. Esnaf oda başkanlarının ve minibüs esnafının da katılımını sağlayarak yapılan planlamalar sonucunda minibüsler, yolcu talebinin ve minibüs ihtiyacının en çok olduğu güzergâhlarda çalışmalarına devam edecekler.

Yapılan analiz çalışmalarında; D–100 Aksı ve Eski Edirne Asfaltı ana arteri boyunca önemli düğüm noktalarında pik saatlerde yolcu ve araç sayımları yapıldı. Bu sayımlar yapılan planlama çalışmasına altlık oluşturdu. D–100 Aksı ve Eski Edirne Asfaltı ana arteri boyunca minibüs hatlarının gün içinde çalışma sıklıkları, yolcu yoğunlukları, araç yeterliliği hat bazında değerlendirilerek analiz çalışması yapıldı ve ilgili kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar ile kullanıcıların talepleri ve önerileri de dikkate alındı.

D–100 Aksı ve Eski Edirne Asfaltı ana arteri boyunca çalışan minibüslerin bağlı olduğu oda yetkilileri ile yapılan 28 ayrı toplantıda görüş alışverişlerinde bulunuldu. Söz konusu öneriler, arazide ve büroda yapılan çalışmalarla oda yetkilileri ile beraber değerlendirildi. İBB toplu ulaşım komisyonu adı altında esnaf odaları ve odalar birliği ile yapılan 8 adet geniş katılımlı toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Yapılan planlama sonucunda etkilenen hatların bir kısmının araç sayılarının azaltılması zorunlu görüldü. Bu araçların bir kısmının aynı bölgede araç ihtiyacı olan hatlarda değerlendirilmesi, geriye kalan kısmı için bir havuz oluşturularak başka bölgelerde yolcu potansiyeli yüksek hatlarda değerlendirilmesi sonucu işletmeci esnafın mağduriyetinin önlenmesi amaçlanarak, planlamalar bu doğrultuda tamamlandı.

Tüm bu sürecin sonunda 1952 minibüsten 1652 adedi aynı bölgede kendi hatlarında düzenleme yapılarak değerlendirildi, geriye kalan 280 araç da havuz sistemine alındı. Havuza alınacak ve belirlenen hatlara dağıtılacak olan 280 minibüs noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metrobusten-etkilenen-minibuslerin-yeni-hatlari-belli-oluyor_59149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!