Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Metropolis Antik Kenti’nde Heyecan Verici Keşifler

İzmir Torbalı’da Prof. Dr. Serdar Aybek başkanlığında sürdürülen Metropolis Antik Kenti kazılarında mozaikli büyük bir kamusal yapı ve kent meydanına ait izler ortaya çıkarıldı.

yapi.com.tr
Metropolis Antik Kenti’nde Heyecan Verici Keşifler

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izin ve katkılarıyla devam eden Metropolis Antik Kenti kazı çalışmaları, 2021 yılını da heyecan veren keşifler ve yeni projelerle tamamlıyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Aybek başkanlığında sürdürülen kazı çalışmalarında; agora olabileceği düşünülen büyük bir anıtın ilk izleri ortaya çıkarıldı. Metropolis'te Roma Dönemi'nde inşa edilen büyük ölçekli binalarda görülen örneklere benzer mozaiklere sahip yeni saptanan yapı, çok sayıda küçük eser ile birlikte kayıt altına alındı.

Sözcü’den Nazan Doğaner Halıcı’nın haberine göre; henüz küçük bir kısmı ortaya çıkarılan yapıda, heykel kaideleri ile birlikte bir kadın heykeli ve bir komutan heykeli parçasının bulunması, burada Metropolis için önem taşıyan kişilerin heykeller ile onurlandırıldıklarını da gösteriyor. Son derece dikkat çekici özelliklere sahip bu büyük kamusal yapının tamamen ortaya çıkarılması, bilimsel sonuçların yanında kentin tanıtımı anlamında da büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Batı Anadolu'da Antik dönemdeki kent dokusu hissedilerek gezilebilecek alanlardan biri olan Metropolis'te bulunan etkileyici yapıdaki mozaikler de 2021 yılında ortaya çıkarılan heyecan verici çalışmalar arasında yer aldı. Yeni bulunan mozaikli yapının yine bu yıl ortaya çıkan çok sayıda küçük eserle birlikte temizleme çalışmaları bittikten sonra etkileyici görüntülere sahne olması bekleniyor.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek, “Metropolis, Helenistik ve Roma Dönemlerinde en canlı günlerini yaşamış bir kent olarak mezarlık alanlarından akropolisine, kamu yapılarından özel konutlarına kadar tüm yönleri ile anlamayı sağlayabilecek kadar iyi korunmuştur. Bu sebeple araştırmaların devam ettiği her bir gün yeni bilgilere ulaşmak heyecanı tüm araştırma ekibi ve hatta kazı işçilerinde dahi bir sonraki gün devam etme isteğini uyandırmaktadır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metropolis-antik-kentinde-heyecan-verici-kesifler_187942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!