Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Millet Bahçeleri Oy Getirmedi

İktidar, yaklaşık 150 millet bahçesine bugüne kadar 20 milyar harcadı. Millet bahçeleri, milyarları yuttu ama yerel seçimde AKP’ye puan getirmedi.

yapi.com.tr
Millet Bahçeleri Oy Getirmedi (Fotoğraf: AA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 yılında seçim vaadi olarak açıkladığı millet bahçelerine bugüne kadar 20 milyar lira harcandı. “81 ilde 81 milyon metrekare” hedefiyle hayata geçirilen proje kapsamında 2018’den bu yana Çevre, Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda TOKİ ile bazı belediyelerce yaklaşık 150 millet bahçesi yapıldı. 27 milyon 513 bin 219 metrekare alanda 138 millet bahçesinde ise çalışmalar devam ediyor. Bunlar arasında en yüksek maliyetlisi ise 2 milyar 174 milyon lira harcanan İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi oldu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yatıp yuvarlanırsınız” diye tanıttığı millet bahçeleri, milyarları yuttu ama yerel seçimde AKP’ye puan getirmedi. En büyük millet bahçelerinin yapıldığı İstanbul, Ankara ve İzmir’de AKP yine kaybetti. Bahçelere Afyonkarahisar’da 110 milyon, Uşak’ta 212 milyon, Manisa’da 143 milyon lira harcandı ve bu illerde de seçimi CHP kazandı. Şanlıurfa’da ise toplam 289 milyona iki adet Millet Bahçesi yaptı ama seçimi YRP kazandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/millet-bahceleri-oy-getirmedi_204431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!