Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Millet Bahçelerinde Çalışmalar Duruyor

Ülkenin dört bir yanında yapımı devam eden millet bahçesi projeleri, “tasarruf” gerekçesiyle durduruldu. Sadece Ocak-Mayıs 2024 döneminde millet bahçeleri için 213, 8 milyon TL harcandığı belirlendi.

yapi.com.tr
Millet Bahçelerinde Çalışmalar Duruyor (Fotoğraf: AA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde verdiği vaatlerden biri olan millet bahçelerinin de bir israf kalemine dönüştüğünün itirafı niteliğinde bir adım atıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nden millet bahçeleri de payını aldı. Türkiye'nin dört bir yanında yapımı devam eden millet bahçesi projelerinin, “Tasarruf” gerekçesiyle durdurulduğu öğrenildi. TOKİ’nin, ilerleme oranı yüzde 75’in altında olan millet bahçelerinin yüklenicilerine, “Çalışmaları durdurun” talimatını verdiği bildirildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; hemen her yıl yüz milyonlarca lira harcanan millet bahçelerine yönelik tasarruf kararının ardından gözler, Ocak-Mayıs 2024 döneminde millet bahçeleri için harcanan paraya çevrildi. İhale kayıtlarından elde edilen bilgilere göre, Ocak-Mayıs döneminde millet bahçelerine yönelik gerçekleştirilen 11 ihale kapsamında 213 milyon 864 bin 308 TL’lik harcamaya imza atıldı. İhalelerin altısı pazarlık, üçü ise açık ihale yöntemiyle gerçekleştirildi.

Çöpe atılan milyonlar
Karabük’te yapımları devam eden Karabük Millet Bahçesi ile Safranbolu Millet Bahçesi projelerinin de durdurulduğunu kaydeden CHP Milletvekili Cevdet Akay, millet bahçelerine yönelik harcamalarla ilgili şunları söyledi:

“Toplam 194 milyon 713 bin TL’ye ihale edilen Karabük Millet Bahçesi projesi ile 92 milyon 423 bin TL’ye ihale edilen Safranbolu Millet Bahçesi projesi, TOKİ tarafından yüklenici firmalara gönderilen yazılarla durduruldu. Yandaşların cebini doldurmak için yeni bir alan yaratan iktidar, bu yolla milletimizin alın terini müteahhitlerine aktardı. İktidar, diğer projelerinde olduğu gibi Millet Bahçesi projesinde de büyük bir enkaz yaratarak vatandaşın parasını çarçur etti.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/millet-bahcelerinde-calismalar-duruyor_204902.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!