Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Millet Kıraathanesi'ne Vatandaştan İlgi

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde belediye tarafından kurulan "Millet Kıraathanesi", yediden yetmişe her kesimin uğrak yeri haline geldi.

yapi.com.tr/AA
'Millet Kıraathanesi'ne Vatandaştan İlgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde açılan "Millet Kıraathanesi" yoğun ilgi görüyor.

Eyyübiye Belediyesi tarafından tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi yakınlarındaki yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulan kıraathane, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk olma özelliği taşıyor.

Yediden yetmişe her kesimden vatandaşın uğrak noktası haline gelen kıraathanede, kütüphane, dinlenme alanları, çocuklar için oyun parkı ve bilgisayar odası yer alıyor.

Kitap okumak için gelenlere görevliler tarafından ücretsiz çorba, simit, pasta, çay ve kek ikramın da bulunuluyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eksikliğini gördükleri kıraathaneyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda kısa sürede kente kazandırdıklarını söyledi.

Kıraathanenin maliyetinin oldukça düşük olduğunu vurgulayan Ekinci, topluma faydası bakımından ise getirisinin ölçülemeyecek derecede olduğunu anlattı.

Ekinci, günün her saatinde kıraathanenin dolup taşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Halkımız bir taraftan ilgi duyduğu alana ilişkin kitapları okurken, bir taraftan da personelimiz ikramlarda bulunuyor. Hakikaten ciddi bir eksiklik dolduruldu. Özellikle ülke insanımızın okumaya bakışı herkesin malumu. Kitap okuma oranlarımızın düşük olduğunu biliyoruz. Hele de Eyyübiye ilçemizde, nüfusun yüzde 60'ının ilkokul, yüzde 3'ünün üniversite mezunu olduğu bir yerde, tabii ki okumayla ilgili ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Kıraathane sayesinde okuma oranlarına ciddi bir katkı sağlanabileceğini gördük. 24 saat açık bir şekilde hizmet veriyor. Kitap okumayı özendirmek anlamında da arkadaşlarımızla ciddi uğraş içerisindeyiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/millet-kiraathanesine-vatandastan-ilgi_166403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!