Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Milyonerlere Yatırım Yapma Fırsatı Sunacak

Ev, ofis, AVM’ler üzerine gayrimenkul fonu hazırlayacak olan SPK onaylı RE-PEİ, bu yolla sepet bazında yatırım yapılmasının önünü açacak. Şirketin hedefinde 280 milyar TL varlığa sahip olan ‘nitelikli yatırımcılar’ var.

yapı.com.tr
Milyonerlere Yatırım Yapma Fırsatı Sunacak

Gayrimenkul portföy yönetimi şirketi EYG’de hisse devir işlemleri tamamlandı. Şirket, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Soyak Holding CEO’su emre çamlıbel ve Mehmet Ali Ergin ile Caner Bingöl ortaklığının kurduğu şirkete geçti. İsim değişimi için SPK onayı bekleyen bu şirketin adı, İngilizce’de pastayı paylaşmak anlamına gelen RE-PİE Gayrimenkul Portföy Yönetimi oluyor.

“Nitelikli yatırımcı” olarak kabul edilen 1 milyon TL ve üzeri nakit veya nakit benzeri varlığı olan 86 bin kişinin gayrimenkul işlerine yatırım yapmasının önünü açmayı planlayan oluşum portföy büyüklüğü 280 milyar TL’ye denk gelen pazarda iş yapacak. Şirketin bu noktada hedefi 2016’da gayrimenkul yatırım fonu pazarında 500 milyon TL büyüklüğe ulaşmak. Milliyet'İn haberine göre, şirketin kuracağı markalı konut fonlarına sepet bazında ve iskontolu olarak yatırım yapılabilecek.

AVM fonları geliyor

RE-PİE, sadece ofis konut değil AVM yatırımı da yapacak. Bunun için kira getirili ticari gayrimenkul fonu kurulacak. Şirket Türkiye’nin farklı yerlerindeki 8 AVM için hazırlık yapıyor. Yatırımcılar yabancı para cinsinden kira getirisi olan AVM’lerden katılım payı alabilecek. 3 ayda bir düzenli kira geliri sağlayacak.

GYO’ların küresel büyüklüğü 907 milyar dolar. Türkiye’deki büyüklük 8 milyar dolar. Altyapı GYO’ları dünyada 150 milyar dolar büyüklükte, Türkiye’de bu tip fon yok. GYF’lerin küresel büyüklüğü 92 milyar dolar. Türkiye’de bu fonlar da yok. İlk kuruluş RE-PEİ ile gerçekleşmiş olacak.

Vergi avantajı var

RE-PİE Genel Müdürü HASAN Bayhan, “Son dönemlerde tartışılan gayrimenkul yatırım ortaklıklarının vergi avantajı veya gayrimenkullere yönelik vergi artışı konuları, gayrimenkul yatırım fonları için bir endişe oluşturmuyor. Beklenti, yıl sonunda uzatılacak olan geçici 67 vergi kanununun GYF’leri de içermesi. Bu sayede, yatırımcı için vergi yükü yüzde 35’ten yüzde 10’a düşecek” dedi.
GYF kazançlarına gelir vergisi stopajı yok. Gerçek kişilerin için kazancın yarısı vergiden muaf.

Tüzel kişilerde kazanç kurum kazancına dahil edilebiliyor. GYF katılma belgelerinin fona iadesinde oluşan alım satım kazançları da kar payı geliri gibi vergilendiriliyor. GYF kazançları kurumlar vergisinden muaf. Damga vergisi muafiyeti de var.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/milyonerlere-yatirim-yapma-firsati-sunacak_140909.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!