Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlar, İmrahor için "El İnsaf" Dedi!

Mimarlar Odası, Ankara Şubesi Büyükşehir Belediyesi meclisinin askıya çıkan ve 6 Mart’ta askıdan inecek İmrahor Vadisi Boğaz Ankara projesini yargıya taşımak üzere hazırlığa başladı.

yapi.com.tr
Mimarlar, İmrahor için "El  İnsaf" Dedi!

Hazırlanan planlara tepkili olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan akıl dışı projelerle vadilerin yok edildiğini, Ankara'nın  doğal yaşam alanlarını su havzalarını, hava koridorunun yok olduğunu söyleyerek, “Ankara'nın son vadisi İmrahor için "el insaf" dedi.

"İmrahor Vadisi hepimiz için yaşam kaynağıdır"

İmrahor Vadisinin, şehrin betonlaşmasına karşı insanların doğayla bağ kuracağı ender alanlardan olduğunu söyleyen Candan şöyle devam etti: "Yöneticiler bilimsel bilgiden yoksun olmaya, gözlerini kar hırsı bürümeye  görsün, her yer yaşanmaz hale geliyor.İmrahor Vadisi  heyelan bölgesinde yargı kararlarına rağmen devam eden Altın Oran'ın beton duvarları ile yapılaşmaya başlamış, atıkların atılmasıyla, vadi tabanında kirlilik oluşturularak bakımsız bırakılmıştır. Ankara'nın son vadilerinden olan İmrahor Vadisi bu planla birlikte hepimize ait olan bir vadi olmaktan öte, yüksek gelir gruplarının arka bahçesi olacaktır. Kent bütünü içerisinde Ankara için hazırlanmış tüm planlarda  yapılaşmayı önleyici  yeşil aks olarak belirlenen İmrahor Vadisi, su havzası özelliği, bitki ve hayvan çeşitliliği, toprak ve sulu tarım özellikleri, topografyasıyla, kültürel ve arkeolojik özellikleri, hava koridoru olması ve yeşil kuşak içerisindeki yeriyle hepimiz için yaşam kaynağıdır. İmrahor Vadisi’nde hala arıcılık ve hayvancılık yapılıyor. Vadi, sulu ve kuru tarım için bir cevher değerinde. Ankara'nın nefessiz bırakılmasına vadilerinin yok dilerek ölümle karşı karşıya kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargı sürecini başlattık. Öyle her yeri rant ve beton olarak gören yöneticilere Ankara'yı yedirmeyiz, İmrahor Vadisi ile birlikte Eymir gölü de tehdit altında".

Candan, İmrahor Vadisi için Başkent Dayanışması ile çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-imrahor-icin-el-insaf-dedi-_128526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!