Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlar Odası Ankara'dan Orman Yangınları Açıklaması

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Hatay’da iki gün süren yangının ardından, Trabzon, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de çıkan yangınlarla ilgili yaptığı açıklamada, sabotaj ihtimaline dikkat çekti.

yapi.com.tr
Mimarlar Odası Ankara'dan Orman Yangınları Açıklaması

Hatay’da iki gün boyunca süren ve yerleşim yerlerini de etkileyen orman yangınının ardından, Trabzon Akyazı’da, Kahramanmaraş’ta ve Osmaniye’de çıkan yangınlarla ilgili bir açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, sabotaj ihtimaline dikkat çekerek, “Ülkemizin ciğerlerinde çıkan yangın yüreklerimizi yakmaktadır.” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hatay’da iki gün boyunca süren ve yerleşim yerlerini de etkileyen orman yangının ardından, Trabzon Akyazı’da, Kahramanmaraş’ta ve Osmaniye’de de orman yangınlarının gerçekleşmesi, art arda sabotajlar ile karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir.

Hatay’ın pek çok ilçesini etki altına alan ve ilk kez değil, pek çok defa sistematik olarak orman yangını meydana geldiği bilinen alanda, yangına uzun süre yeterli şekilde müdahale edilememesi endişe vericidir. Çok ciddi olarak tahrip olan ekolojik yaşamın, binlerce ağacın ve yaban hayatının yanarak yok oluşuna medyanın gereken ilgiyi göstermeyişi, sabotaj olduğu anlaşılmasına rağmen yangının nedeni ve sorumlular hakkında yetkili kurumlar tarafından açıklama yapılmaması ülkenin doğal varlıklarına ve canlı yaşamına verilen önemi bir kez daha ortaya koymuştur.

Pandemi sürecinde sağlıklı bir çevrede yaşamanın önemini ve insan hayatının diğer canlı yaşamından bağımsız düşünülemeyeceğini çok daha iyi anladığımız bugünlerde, ülkemizin ciğerlerinde çıkan yangın yüreklerimizi yakmaktadır. Ülkeye ve geleceğimize ihanet ederek sabotajları gerçekleştirenler ve sorumlular bir an önce tespit edilip en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, yangınlardan etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, doğa ve canlı yaşamının sağlıklı şekilde sürdürülmesi için gerekli tüm önlemlerin alınmasının ve yakılan alanların ağaçlandırılarak, imara açılmasının önüne geçilmesinin zorunluluk olduğunu kamuoyuna ilan ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-odasi-ankaradan-orman-yanginlari-aciklamasi_182216.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!