Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlar Odası Avrupa Mimarlar Konseyi'nde

Avrupa Mimarlar Konseyi (Architects' Council of Europe-ACE), Mimarlar Odası'nın "ACE Gözlemci Üyeliği"ni oybirliğiyle kabul etti.

yapi.com.tr
Mimarlar Odası Avrupa Mimarlar Konseyi'nde

Avrupa Mimarlar Konseyi'nin 15-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Viyana toplantısında alınan kararla, 1 Ocak 2002'den itibaren Mimarlar Odası Avrupa Mimarlar Konseyi'ne gözlemci üye olarak katılacak ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği kesinleşince gözlemci statü otomatikman tam üyeliğe dönüşecek.

Mimarlar Odası'nın Avrupa Mimarlar Konseyi'ne gözlemci üye olarak katılmasıyla, Türkiye'deki mimarlık ve şehircilik konularının ve sorunlarının AB deneyimlerinden yararlanılarak irdelenmesi olanağı sağlanacak; ayrıca AB'ne uyum süreciyle ilgili yeni düzenlemelerde de bu olanak için, imar, planlama, koruma, şehircilik ve kültür alanlarında Mimarlar Odası kanalıyla değerlendirilmesi fırsatı bulunacak. 1990 yılında kurulan Avrupa Mimarlar Konseyi, Avrupa Birliği nezdinde mimarları temsil ediyor. Konsey, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin mimarlık meslek örgütlerinden oluşuyor.

Ayrıca, Avrupa Birliği'ne üyelik için başvuran ve aday üyelik statüsünde olan ülkelerin mimarlık örgütleri de Konsey'e gözlemci üye olarak katılabiliyor.

Avrupa Mimarlar Konseyi, çevresel ve kültürel değerlere ilişkin anlayışların geliştirilmesi, mimarlık eğitimi ve uygulamasında standartların yükseltilmesini amaçlıyor. AB bünyesinde mimarlık mesleğinin bağımsızlığını ve bütünleşmeyi sağlarken, geliştirilen politikalar ve uygulamalar kapsamında meslek alanında etkin çalışmalar yürütmekte ve karar sürecinde etkili olan Konsey, uluslararası ortamda da Avrupalı mimarların ve meslek örgütlerinin temsilcisi konumunda. Konseyin genel politikaları 1995'te yayımlanan ve Türkçe çevirisi önümüzdeki günlerde yayımlanacak olan "Beyaz Kitap"ta açıklanıyor.

Avrupa Mimarlar Konseyi'nin 2001 yılı öncelikli çalışma konuları arasında mimarlık ve toplum, küreselleşme ve ticaret, sürdürülebilir kent çevresi, hizmet kalitesi yer alıyordu.

ETİKETLER: kurum mimarlık
http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-odasi-avrupa-mimarlar-konseyinde_417.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!