Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlar Odası: "Kent Suçlarının Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz"

Mimarlar Odası, Mimalar Odası Antalya Şubesi'ne ve Antalya Şubesi yöneticilerine karşı yapılan eleştirileri "Mimarlar Odası Genel Mekezi" imzasıyla yapılan bir yazılı basın açıklamasıyla kınadı.

yapi.com.tr



imarlar Odası, Mimalar Odası Antalya Şubesi'ne ve Antalya Şubesi yöneticilerine karşı yapılan eleştirileri "Mimarlar Odası Genel Mekezi" imzasıyla yapılan bir yazılı basın açıklamasıyla kınadı. "Kentlerimizin, doğal ve tarihî mirasımızın sahipsiz bırakılması için söylenmiştir; kent suçlarının deşifre edilmesine karşı söylenmiştir" ifadelerinin kullanıldığı basın açıklaması metni şöyle:

Mimarlar Odası, Anayasa ve Yasasında yer alan kamu ve toplum yararına sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan bir meslek kuruluşu olarak, kentlerimizi, kültürel ve doğal zenginliklerimizi korumak için politikalar üretmekte, kamu ve toplum yararına aykırı her türlü uygulamalara karşı gerekli hukuksal mücadeleyi yapmaktadır. Kent suçlarına karşı toplumu bilinçlendirmek, yapılanma kararlarını irdelemek, bunları halka duyurarak sürece katılımını sağlamak görevidir. Odamız bu mücadelesinde yalnız değildir; kentlerimizin daha yaşanılır kılınmasını önemseyen, bu yolda ciddi çaba gösteren pek çok meslek odası, kentli kuruluşları ve kentliler de yapılanlara omuz vermiş, desteklemiş, benimsemiştir. Yaratılan ortak mücadele sonucunda ciddi hukuksal kazanımlara ulaşılmış, kentlilerin kentlerine karşı daha duyarlı olmaları sağlanmıştır.

Şüphesiz ki Odamızın bu çalışmalarından hoşlanmayan, rahatsız olan kesimler hep olagelmiştir. Kimi yerde deşifre edilen bir kent suçunun, kimi yerde ayrıcalıklı imar hakkı elde edilmesinin önüne geçilmesinin, kimi zaman da demokratik güçlerce kazanılan bir hukuk mücadelesinin yarattığı hırçınlıkla Odamıza karşı öfkelenenler olmuştur. Bütün bunlar yapılanların haklılığını, doğruluğunu göstermiş, mücadele azmimizi pekiştirmiştir.

Geçtiğimiz günlerde, Antalya Şubemize ve Şube başkanımız Osman Aydın’a yönelik haksız ve dayanaksız saldırılar başlatıldığını görüyoruz. Benzeri çıkışlar Odamıza ve yöneticilerine daha önce de yapılmış ve bunlar uygun şekilde cevaplandırılmıştır. Son olarak, 100 Yıl Spor Kompleksi ihalesine karşı hukuksal sürecin başlatılması ve toplumun bu konu hakkında bilgilendirmesinden rahatsız olan firma temsilcisi Rixos otellerinin sahibi Fettan Tamince’nin, Şube Başkanımız Osman Aydın hakkında saldırgan bir üslupla, haddini aşan açıklamalarda bulunması basına yansımıştır. Bu kabul edilemez, tehdit içeren açıklama ve saldırı, Antalya halkının çıkarlarını korumak ve gözetmekle görevli meslek kuruluşları tarafından anında tepkiyle karşılanmış ve kınanmıştır.

Antalya’da Odamıza ve Oda yöneticilerimize söylenen sözler hepimize karşı söylenmiştir; kentlerimizin, doğal ve tarihî mirasımızın sahipsiz bırakılması için söylenmiştir; kent suçlarının deşifre edilmesine karşı söylenmiştir. Bu sözleri kınıyoruz, reddediyoruz. Odamızın kamu ve toplum yararına yürüttüğü politikalarından ödün vermeden çalışmalarını sürdüreceğini, bundan kimsenin endişe duymaması gerektiğini vurgulamak isteriz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-odasi-kent-suclarinin-takipcisi-olmaya-devam-edecegiz_56421.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!