Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlardan Papa’ya Mektup

Mimarlar Odası, Ak Saray'ın ilk konuğu Papa'ya mektup göndererek, "Bu davete katılmayın, evrensel hukuk ilkelerine göre yasadışı olan bu yapıyı meşrulaştırmayın" dediler.

yapi.com.tr
Mimarlardan Papa’ya Mektup

Mimarlar Odası Ankara Şube yönetimi, 28 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelerek Ak Saray'da ağırlanacak olan Papa Francis'e hem mektup hem de bir rapor gönderdiler. Raporda Ak Saray'ın hukuksuz olduğu iddialarıyla açılan dava dosyaları ve mahkeme kararları yer aldı. Mektupta ise Papa'dan kaçak bir binada verilecek davete katılmamaları, evrensel hukuk ilkelerine göre, yasadışı olan bu yapıyı meşrulaştırmamaları istendi.

"Tüm büyükelçiliklere mektup yazacağız"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Kaçak Saray’ın meşrulaştırılmaması için , tüm kurumlara devlet başkanlarına, elçiliklere Kaçak Saray’da davetlere katılmamaları için mektup yazmaya ve dosya göndermeye devam edeceğiz. Atatürk Orman Çiftliği Mücadelesini Uluslararası boyuta taşıdık. Bu işin takipçisiyiz, gelen her yabancı konuğa raporlarımızı ve mektuplarımızı ayrıca ileteceğiz" dedi.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi ayrıca Vatikan Büyükelçiliği’nden randevu istedi. Şube yöneticileri, kendilerine randevu verilmesi halinde Atatürk Orman Çiftliği’nde yapıldığını iddia ettikleri Kaçak Saray’ı anlatacaklarını bildirdiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlardan-papaya-mektup_126207.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!