Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI’nın Ağustos Sayısı Çıktı!

YAPI Dergisi Ağustos sayısında, Dünyadan müze projeleri örnekleri dikkat çekiyor. Dergide ayrıca Türkiye’den ve Dünyadan projeler, uygulamalar ve çeşitli konulara ilişkin makaleler geniş yer buluyor.

yapi.com.tr
Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI’nın Ağustos Sayısı Çıktı!

b>YAPI Dergisi Ağustos sayısında, Dünyadan müze projeleri örnekleri dikkat çekiyor. Dergide ayrıca Türkiye’den ve Dünyadan projeler, uygulamalar ve çeşitli konulara ilişkin makaleler geniş yer buluyor.

Çevre, Planlama ve Yapılaşmada İlke Önerileri
Doğan Hasol’un Ağustos sayısındaki yazısında “Çevre, Planlama ve Yapılaşmada İlke Önerileri”ne yer veriliyor. Hasol “Bu listeyi meslek odalarının geliştirip yeni hükümete ve milletvekillerine sunmasının tam zamanı. Listedekilerin bir bölümü bile uygulansa kârdır” diyor.

İtalya’da Galata Deniz Müzesi
YAPI Dergisi’nin Ağustos sayısında dikkat çeken projelerden biri mimari tasarımını Guillermo Vázquez Consuegra’nın yaptığı İtalya-Cenova’daki Galata Deniz Müzesi. Yapı, Cenova’nın tarihi tersanesi ve cephaneliği olarak 17. yy’da inşa edilen binanın üzerine yapılan eklemelerle yenilenerek Deniz Müzesi işlevine kavuşturulmuş.

Soyut bir gemiyi simgeleyen Müze
Galata Deniz Müzesi’nin yanısıra dergide yer alan bir başka dikkat çekici müze projesi de Almanya Manching’deki Roma ve Kelt Müzesi. Mimari tasarımını Florian Fischer’ın yaptığı Roma ve Kelt Müzesi’nin cephesine takılmış dev boyutlu harflerle oluşturulan Römer (Roma) ve Kelten (Kelt) yazıları iki katlı binanın opak yüzeyini basit bir kışkırtıcılıkla süslüyor. Cam ve betondan masif bir blok görünümündeki müze, soyut bir gemiyi simgelemekte. Geceyse, içten gelen beyaz ışıkla kabuğu parlamaya başlayan bina, çimler üzerinde yüzen bir ışık tüpüne dönüşüyor. “Başka bir zamana adım atarken, basit bir eşikten fazlası gerekir” diyor müzenin mimarı Florian Fischer.

Türkiye’den Proje Örnekleri
Yapı Dergisi’nin 309. sayısındaki projelerden biri, tasarımını Umut ve Efe İnan’ın yaptığı İzmir’deki Ontur Otel. Yapı, yeni tasarım kurgusuyla kademelenip alçalarak, birbirinden bir iç sokakla ayrılan ve üzerindeki cam-metal kütleyi taşıyan doğaltaş bir bazaya dönüştürülmüş.

Mercanköşk Sosyal Merkezi projesi ise dergide yer alan başka bir tasarım. Merkezin mimari tasarımı Selim Velioğlu, Erce Funda, Orkun Özüer ve Sunay Yusuf tarafından gerçekleştirilmiş. Yapıda, koru topografyasının hareketliliği, çam ağaçlarının varlığı ve seyir olanakları ışığında işlevsel olduğu kadar anlamsal nitelikleri de olan bir tasarıma gidilmiş.

Derginin bu sayısında yer alan içmimari proje, Alice BBDO Reklam Ajansı’nın tasarımı Murat Fatih-Pop Design’a ait. Mimar, reklam ajansına gelenlere sürprizlerle dolu, hareketli ve neşeli bir yerde olduklarını hissettirmeyi amaçlamış.

Heykele Dönüşen Ağaçlar
Bükülmüş ağaç dallarını birbirine sararak heykeller yapan Amerikalı sanatçı Patrick Dougherty’nin Amerika, Avrupa ve Asya’da, hiçbiri ötekine benzemeyen 100’ün üzerinde yerleştirmesi var.

Milano’da sayısal Özgürlük
Milanı Tasarım haftası kapsamında düzenlenen “Upstairs” sergisinde 2007 koleksiyonunu sergileyen “Freedom of Creation”, yüksek teknoloji ve yaratıcı gücü birleştirerek tasarımda yeni ufuklar açıyor.

Ayrıca dergide;

- İstanbul Şehir Formunun Analizi; Burçin Yazgı, Vedia Dökmeci
- Belgrad Ormanı’ndaki Bentler; Şinasi Acar
- Terminal Gar ve Konutları; Sıdıka Çetin
- Arap Camisi Cephe Kurgusu; S. İrem Dizdar
- Enerji Mimarlığının Politik Gündemi; Bedriye Asımgil

www.yapidergisi.com’da;
- Yedikule Kapitolü; Fırat Düzgüner
- Bağımsız Bürolara Doğru; Burçin Yavuz

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-kultur-ve-sanat-dergisi-yapinin-agustos-sayisi-cikti_55626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!