Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI'nın Ekim Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi Ekim sayısı Türkiye’den ve dünyadan konut projelerine ve uygulamalarına yer verdiği bir “KONUT ÖZEL SAYISI” olarak hazırlandı. Dergide konut projelerinin yanısıra 2007 Ağa Han Ödülleri dosyası ve Suha Özkan’la ödüller üzerine yapılan söyleşi geniş yer buluyor.

yapi.com.tr
Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI'nın Ekim Sayısı Çıktı

b>YAPI Dergisi Ekim sayısı Türkiye’den ve dünyadan konut projelerine ve uygulamalarına yer verdiği bir “KONUT ÖZEL SAYISI” olarak hazırlandı. Dergide konut projelerinin yanısıra 2007 Ağa Han Ödülleri dosyası ve Suha Özkan’la ödüller üzerine yapılan söyleşi geniş yer buluyor.

“30. Yılında Ağa Han Mimarlık Ödülleri”
Doğan Hasol Ekim sayısındaki yazısında Ağa Han Mimarlık Ödülleri’ni ele alıyor ve “Tıpkı haberciliktekine benzer şekilde, bu ödüllerde de ‘Kim için, nerede, ne, niçin, nasıl?’ türünden bir sorgulama sisteminin jüri değerlendirmesi sırasında yararlı olacağını söyleyebilirim” diyor.

Suha Özkan’la Ağa Han Ödülleri Üzerine Bir Söyleşi
Uzun yıllar Ağa Han Mimarlık Ödülleri Genel Sekreterliğini yürütmüş ve bu sürecin içinde yoğun emek harcamış, bu sürece tanıklık etmiş bir mimar, kuramcı ve idareci olarak Dr. Suha Özkan, kendisiyle yaptığımız söyleşide, ödüllerin ortaya çıkışında hedeflenenlerden ne kadarının başarıldığını, bu ödülün bu süreç içinde İslam dünyasında/topluluklarında, Batı dünyasında ve Türkiye’de nasıl bir yer edindiğini değerlendiriyor.

2007 Ağa Han Ödülleri
Dünyanın en büyük mimarlık ödüllerinden biri olarak bilinen “Ağa Han Mimarlık Ödülleri” 4 Eylül 2007’de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşen bir törenle sahiplerini buldu. İslam kültürünün mimariye etkisini değerlendirmek amacıyla, üç yılda bir düzenlenen organizasyonda bu yıl, 9 mimari proje büyük ödülü kazandı. Mimari yetkinlik, bulunduğu çevrenin değerlerini de yansıtabilme nitelikleri değerlendirilerek ödüle değer bulunan bu 9 proje ayrıntılı işleniyor.

Dünyadan Konut Projeleri
YAPI Dergisi’nin 311. sayısında yer alan dünyadan konut projeleri: Gianni Botsford Architects’in tasarladığı, Cahuita, Kostarika’da yer alan Bir Yazarın Sığınağı; Steven Ehrlich Architects’in tasarladığı Palo Alto, Kaliforniya’da yer alan Waldfogel Evi; Un Studio’nun tasarladığı New York’taki Villa NM ve Valerio Dewalt Train Associates’in tasarladığı Chicago, Illinois’de yer alan Doblin Evi.

Türkiye’den Konut Proje ve Uygulama Örnekleri
Ekim sayısındaki konut proje ve uygulamaları Türkiye’den de örnekler içeriyor. Bunlar: Cengiz Bektaş’ın tasarladığı Göltürkbükü, Bodrum’da yer alan Gülsema-Lutz Evi; Mimarlar Tasarım Ltd.’nin tasarladığı Ayvacık, Çanakkale’de yer alan SM Evi; EAA’nın tasarladığı, Ulus, İstanbul’daki Maksimum Evler ve Boran Ekinci Mimarlık’ın tasarımı olan İzmir’deki Urla Konutları.

10. Uluslararası İstanbul Bienali
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nca bu yıl Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Bienali 8 Eylül Cumartesi günü 5 ana mekânda ve ana sergileri destekleyen paralel etkinliklerle birlikte sanatseverlere kapılarını açtı. Bienalle sunulan çokluk herkesin kendini yakın hissedeceği, gülümseyeceği, üzerinde düşüneceği ya da büyüleneceği bir ya da iki yapıtın çıkabileceği konusunda bir iyimserlik ortaya seriyor.

Ayrıca dergide;

- Mimarlıkta Bağlanma Duygusu; Şengül Öymen Gür
- Kibrit Kutusundaki Otomobiller; Sinan Özgen

yapidergisi.com’da;

- Japonya’da Şehircilik Anlayışı; Mutlu Erbay
- İtalya’da Yaz Günlerindeki Mimarlık ve Sanat Dünyası; Yeşim Kamile Aktuğlu

YAPI Ekim sayısında....

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-kultur-ve-sanat-dergisi-yapinin-ekim-sayisi-cikti_56679.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!